ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street πριν την ανάπαυλα των Χριστουγέννων

17:20 - 24 Δεκ 2020 | Χρηματιστήρια
Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street πριν την ανάπαυλα των Χριστουγέννων
Ήπια άνοδο καταγράφουν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στους εμβολιασμούς και στο νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ «μπλόκαραν» την προσπάθεια των πλειοψηφούντων Δημοκρατικών στο σώμα να αυξήσουν το ποσό της άμεσης επιχορήγησης στα αμερικανικά νοικοκυριά μέσω του πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης από τα 600 στα 2.000 δολάρια, όπως είχε ζητήσει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διακοπή της χρηματοδότησης υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών «τραβά» και η μετοχή της κινεζικής Alibaba, η οποία σημειώνει «βουτιά» 10% μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου βρίσκεται στο στόχαστρο των αντιμοβοπωλιακών αρχών της Κίνας για τις πρακτικές της.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,16% στις 30.178,34 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,24% στις 3.698,73 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,55% στις 12.820,55 μονάδες.

Σημειώνεται, τέλος, πως η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα λόγω της εορτής των Χριστουγέννων (8 μ.μ. ώρα Ελλάδος) και ο όγκος συναλλαγών αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.