ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με $3,4 τρισ. ενισχύθηκε η κεφαλαιοποίηση των κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών

20:46 - 01 Ιαν 2021 | Χρηματιστήρια
Με $3,4 τρισ. ενισχύθηκε η κεφαλαιοποίηση των κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών
Στο μεγάλο πρωταγωνιστή του 2020 αναδείχτηκε ο τεχνολογικός κλάδος.

Η κεφαλαιοποίηση των επτά ακριβότερων τεχνολογικών εταιρειών, AppleMicrosoftAmazon, Alphabet, Facebook, Tesla και Nvidia, ενισχύθηκε κατά 3,4 τρισ. δολάρια το 2020, εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρει το CNBC, το «εκρηκτικό» ράλι της Tesla ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη. Η μετοχή εννεαπλασιάστηκε το 2020, με την κεφαλαιοποίηση να αυξάνεται κατά 76 δισ. δολάρια από την αρχή του χρόνου στα 669 δισ. δολάρια, όπως διαμορφώθηκε με το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης. 

Παράλληλα, διπλασιάστηκε η αξία της Nvidia, με την κεφαλαιοποίηση να κλείνει στα 323 δισ. δολάρια, αριθμός που την κατατάσσει στην έβδομη θέση με τις πολυτιμότερες τεχνολογικές εταιρείες και στη 16η συνολικά στις ΗΠΑ.

Με διαφορά τη μεγαλύτερη αύξηση στην κεφαλαιοποίηση σημείωσε η Apple, καθώς ενισχύθηκε κατά σχεδόν 1 τρισ. δολάρια σε αξία, λόγω της ανοδικής κίνησης κατά 81% της μετοχής. Η Amazon, η οποία επωφελήθηκε από την ενισχυμένη καταναλωτική ζήτηση και την άνθιση του cloud-computing είδε την κεφαλαιοποίησή της να ανεβαίνει κατά 710 δισ. δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της Microsoft «σκαρφάλωσε» 480 δισ. δολάρια, της Alphabet 268 δισ. δολάρια και της Facebook 193 δισ. δολάρια.

Μία «ματιά» στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου επιβεβαιώνει τα τεράστια κέρδη των εταιρειών. Ο Jeff Bezos της Amazon βρίσκεται στην κορυφή και ακολουθεί ο Elon Musk της Tesla και ο Bill Gates της Microsoft. Ο Mark Zuckerberg της Facebook κατατάσσεται στην πέμπτη θέση. 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:09 - 01 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.