ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: «Φρένο» στο ράλι των αγορών

15:15 - 13 Ιαν 2021 | Χρηματιστήρια
Goldman Sachs: «Φρένο» στο ράλι των αγορών
Για μικρή «παύση» της ξέφρενης πορείας που ακολουθούν τους τελευταίους μήνες μετοχές και ομόλογα κάνει λόγο ο επικεφαλής ανάλυσης της Goldman Sachs, Γιαν Χάτζιους, μετά τα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν την περασμένη Παρασκευή οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street.

Από τα χαμηλά του Μαρτίου και το αποκορύφωμα της κρίσης οι S&P 500 και Dow Jones έχουν ενισχυθεί κατά περίπου 70% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχει αποδείξει ότι είναι ο κυρίαρχος δείκτης στην εποχή μας, σημειώνοντας κέρδη άνω του 80%.

Μιλώντας σε συνέδριο της Goldman Sachs, ο Χάτζιους έδωσε τις εκτιμήσεις του για την πορεία των αγορών στο προσεχές διάστημα και εξήγησε γιατί οι αποτιμήσεις ενδεχομένως σταματήσουν να κινούνται διαρκώς ανοδικά. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Χάτζιους υποστηρίζει ότι είναι πιθανό να δούμε μία παύση στο ράλι των αγορών, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα αφενός στην πιθανότητα σταδιακής απόσυρσης των μέτρων στήριξης από την Fed αλλά και αφετέρου στο τέλος της περιόδου ιστορικά χαμηλών επιτοκίων.

Την περασμένη εβδομάδα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου έσπασε το φράγμα του 1% στον απόηχο της απόλυτης κυριαρχίας των Δημοκρατικών σε Λευκό Οίκο και Κογκρέσο ενώ χθες έφτασε στο 1,18%. Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων λειτουργούν ως δείκτης αναφοράς για τα παγκόσμια ομόλογα, που συνεπάγεται ότι οι επιχειρήσεις θα δουν τα επιτόκια που πληρώνουν να αυξάνονται, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο και στις τιμές των μετοχών.

Όμως παρά το ενδεχόμενο «φρένο» σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ο αναλυτής της Goldman Sachs συνεχίζει να πιστεύει ότι οι προοπτικές είναι θετικές για τις μετοχές μακροπρόθεσμα και θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά. «Εκτιμούμε ότι το περιβάλλον είναι ευνοϊκό για τα assets κινδύνου, για τις μετοχές και τα εταιρικά ομόλογα», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.