ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall Street εν μέσω ακραίων διακυμάνσεων μετοχών

18:17 - 29 Ιαν 2021 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στη Wall Street εν μέσω ακραίων διακυμάνσεων μετοχών
Πτωτικά ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, εν μέσω ακραίων διακυμάνσεων ορισμένων μετοχών, αλλά και ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, οι επενδυτές παρακολουθούν πολύ προσεκτικά μετοχές εταιρειών, όπως η GameStop και η AMC Entertainment, που έχουν μονοπωλήσει αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον. Οι δύο μετοχές καταγράφουν νέο ράλι σήμερα, μετά την χθεσινή κατρακύλα.

Το ράλι των μετοχών ακολουθεί την ανακοίνωση της Robinhood ότι άντλησε 1 δισ. δολ. από επενδυτές για την ενίσχυση του ισολογισμού της καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς που της έχουν επιβληθεί σε συναλλαγές μετοχών με μεγάλη μεταβλητότητα.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι αν η GameStop συνεχίσει το «τρενάκι του τρόμου» μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ευρύτερη αγορά, προκαλώντας απώλειες σε πλατφόρμες συναλλαγών όπως η Robinhood και αναγκάζοντας hedge funds που έχουν σορτάρει τη μετοχή να πουλήσουν άλλους τίτλους για να βρουν ρευστό.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες διολίσθησαν 0,2% τον Δεκέμβριο, μετά από πτώση 0,7% τον Νοέμβριο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν μείωση των δαπανών κατά 0,4% τον Δεκέμβριο. 

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,64% στις 30,406.22 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,49% στις 3,768.70 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα κατά 0,46% στις 13,275.75 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:23 - 29 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.