ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βούλιαξε» η Wall εν μέσω επενδυτικού «αναβρασμού» Κύριο

23:58 - 29 Ιαν 2021 | Χρηματιστήρια
«Βούλιαξε» η Wall εν μέσω επενδυτικού «αναβρασμού»
«Βυθίζονται» οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες λίγο πριν τη λήξη της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, με πιέσεις από ενεργειακές και τεχνολογικές μετοχές, εν μέσω ανησυχιών που προκαλεί στην αγορά η ακραία μεταβλητότητα ορισμένων μετοχών εξαιτίας του «κύματος» αγορών από μικροεπενδυτές.

Οι επενδυτές παρακολουθούν πολύ προσεκτικά μετοχές εταιρειών, όπως η GameStop και η AMC Entertainment, που έχουν μονοπωλήσει αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον. Οι δύο μετοχές καταγράφουν νέο ράλι σήμερα, μετά την χθεσινή κατρακύλα.

Το ράλι των μετοχών ακολουθεί την ανακοίνωση της Robinhood ότι άντλησε 1 δισ. δολ. από επενδυτές για την ενίσχυση του ισολογισμού της καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς που της έχουν επιβληθεί σε συναλλαγές μετοχών με μεγάλη μεταβλητότητα.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι αν η GameStop συνεχίσει το «τρενάκι του τρόμου» μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ευρύτερη αγορά, προκαλώντας απώλειες σε πλατφόρμες συναλλαγών όπως η Robinhood και αναγκάζοντας hedge funds που έχουν σορτάρει τη μετοχή να πουλήσουν άλλους τίτλους για να βρουν ρευστό.

Πτώση άνω του 4% για τη μετοχή της Johnson & Johnson, στον απόηχο των ανακοινώσεων για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να ενεργήσει αμέσως και να εγκρίνει την πρότασή του για ένα «πακέτο ανακούφισης» ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Covid-19.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Μικρά κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο την Παρασκευή, έχοντας όμως αρκετές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου Brent παράδοσης Μαρτίου κέρδισαν 0,6%, στα 55,88 δολ. το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Brent Μαρτίου έληξε με το πέρας της συνεδρίασης της Παρασκευής. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Απριλίου απώλεσε 0,1%, στα 55,04 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο μήνα οι τιμές κέρδισαν 7,6%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3%, κλείνοντας στα 52,20 δολάρια ανά βαρέλι. Σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τη FactSet, το τρέχον συμβόλαιο του αμερικανικού αργού κατέγραψε κέρδη 7,9%. 

Ανοδικά έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, μετά από έξι διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 1,1% και έκλεισε στα 1.861, 20 δολ. ανά ουγγιά, κλείνοντας την εβδομάδα με οριακά κέρδη 0,1%, αλλά με πτώση της τάξης του 1,8% σε επίπεδο μήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:08 - 30 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.