ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reddit: Από την GameStop στην... κάνναβη- Μετοχές φτάνουν νέα υψηλά

21:20 - 11 Φεβ 2021 | Χρηματιστήρια
Reddit: Από την GameStop στην... κάνναβη- Μετοχές φτάνουν νέα υψηλά
Τα μερίδια σε εταιρείες κάνναβης εκτοξεύθηκαν την Τετάρτη (10/2), παρατείνοντας ένα ράλι διάρκειας ενός μήνα λόγω της προοπτικής αποποινικοποίησης υπό τη διοίκηση του Μπάιντεν, καθώς η κοινότητα Reddit πίσω από μια πρόσφατη φρενίτιδα διαπραγμάτευσης κατάφερε να ανεβάσει τα αποθέματα.

Μία ανάρτηση στο WallStreetBets, το φόρουμ του Reddit που συνδέεται με τις αυξήσεις του προηγούμενου μήνα της GameStop Corp, της AMC Entertainment και άλλων, είπε στους χρήστες ότι οι μετοχές των παραγωγών Tilray Inc και Aphria Inc. έχουν περισσότερο χώρο να αυξηθούν.

Αυτή η ανάρτηση ‘Άρεσε’ σε περίπου 10.000 άλλους χρήστες σε μόλις δώδεκα ώρες και οι μετοχές στις δύο εταιρείες αυξήθηκαν κατά 21% και 10%, αντίστοιχα.

Το φόρουμ του Reddit έχει πλέον αναγκάσει τους επενδυτές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να το παρακολουθούν, καθώς η συντονισμένη δράση από τα περίπου 8 εκατομμύρια μέλη του αποδείχθηκε ιδιαίτερα ισχυρή με την περίπτωση της GameStop και άλλες εταιρείες τον Ιανουάριο.

Πλέον, η Swaggystocks, η οποία συγκεντρώνει το συναίσθημα για τις μετοχές που συζητιούνται στο φόρουμ WallStreetBets, έδειξε ότι η Tilray ήταν το πιο ψηλό απόθεμα στο γκρουπ. Η Tilray είναι μια καναδική εταιρεία φαρμακευτικών προϊόντων και κάνναβης

Επίσης, ο ιχνηλάτης αποθέματος κάνναβης ETFMG, ο οποίος έχει υπερδιπλασιαστεί σε αξία από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κέρδισε 7,3%.

Σύμφωνα με ορισμένες από τις συνθήκες που οδήγησαν στο ράλι του GameStop, το σύντομο ενδιαφέρον για την Tilray αυξήθηκε. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Ortex, περίπου το 37% των μετοχών ελεύθερης αγοράς ήταν δανεισμένες σε σύγκριση με το 27,3% στα τέλη Ιανουαρίου.

Η Tilray , η οποία εξαγοράστηκε από την Aphria σε μια περίπλοκη αντίστροφη συγχώνευση, κέρδισε πάνω από 400% σε αξία από τότε που η συμφωνία ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο λόγω των νέων συμφωνιών για την προμήθεια ιατρικής κάνναβης σε ευρωπαϊκές αγορές.

Η Aphria σημείωσε άνοδο 243% την ίδια περίοδο, καθώς εταιρείες σε ολόκληρο τον τομέα ανέβηκαν λόγω ενός κύματος νομιμοποίησης σε μεγάλες πολιτείες των ΗΠΑ και της υπόσχεσης του Δημοκρατικού κόμματος να αποποινικοποιήσει το εργοστάσιο σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Οι αλλαγές που υποσχέθηκαν ορισμένοι από το κόμμα του Προέδρου Μπάιντεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις εταιρείες κάνναβης να έχουν πρόσβαση σε πιο παραδοσιακές μεθόδους τραπεζικής και να ανοίξουν τον τομέα σε νέους, θεσμικούς επενδυτές.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι αποτιμήσεις των εταιρειών γίνονται αδικαιολόγητες, ειδικά για καναδικές εταιρείες όπως οι Tilray, Aphria και Canopy Growth, οι οποίες μπορεί να κερδίσουν πολύ λίγα από τις αλλαγές στις ΗΠΑ.

Η Canopy ανέφερε μείωση των προσαρμοσμένων ζημιών στα αποτελέσματα του τρίτου τετραμήνου την Τρίτη, αλλά οι αναλυτές της Stifel δήλωσαν ότι αυτές δεν κατάφεραν να εξηγήσουν την τρέχουσα αποτίμησή της.

Ένα άλλο χρηματιστήριο, η Canaccord Genuity, δήλωσε ότι ο ενθουσιασμός που σχετίζεται με τις εκλογές των ΗΠΑ είχε προκαλέσει «δυσανάλογο ποσό κεφαλαιακής ροής» σε καναδούς παραγωγούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.