ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Σε κλοιό ρευστοποιήσεων με το «βλέμμα» στα ομόλογα

18:16 - 22 Φεβ 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Σε κλοιό ρευστοποιήσεων με το «βλέμμα» στα ομόλογα
Με απώλειες ξεκινά η τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου για τη Wall Street, με τους πωλητές να κυριαρχούν με το «καλημέρα» της συνεδρίασης λόγω της ανόδου των αποδόσεων στα ομόλογα.

Ο κίνδυνος ενός υψηλότερου πληθωρισμού, λόγω της τεράστιας δημοσιονομικής τόνωσης φέτος, τροφοδοτεί ένα ισχυρό ράλι στις αποδόσεις των ομολόγων στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, η απόδοση στο 10ετές ενισχύεται σήμερα στο 1,369% από 1,344% την Παρασκευή, παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για τρεις συνεχείς εβδομάδες. Σημειώνεται ότι η άνοδος της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η μεγαλύτερη από τις αρχές Ιανουαρίου. 

Πλήθος επενδυτών ανησυχούν για τη σταθερή άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία μπορεί να καταστήσει πιο ελκυστική την τοποθέτηση χρημάτων σε ομόλογα ενώ μπορεί να πλήξει τις εταιρείες ταχείας ανάπτυξης που βασίζονται στον γρήγορο δανεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις των ομολόγων είχαν υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά, μετά την κίνηση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) να μειώσει τα παρεμβατικά επιτόκια σχεδόν στο 0% στην αρχική φάση της πανδημίας.

Οι επενδυτές εστιάζουν επίσης στην αυριανή ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας κατάθεσης τους για την οικονομία στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Οι δηλώσεις του για τα επιτόκια και τον πληθωρισμό ενδεχομένως να διαμορφώσουν την κατεύθυνση της αγοράς τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,28% και διαμορφώνεται στις 31.406,64 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 χάνει κατά 0,51% στις 3.886,83 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 1,05% στις 13.728,65 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:57 - 22 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.