ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street-Ράλι για πετρέλαιο και χρυσό Κύριο

00:15 - 23 Φεβ 2021 | Χρηματιστήρια
Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street-Ράλι για πετρέλαιο και χρυσό
Μικτή είναι η εικόνα που επικράτησε την Δευτέρα (22/2) στη Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να γνωρίζει τις ισχυρότερες απώλειες. Αντίθετα σε ανοδικό έδαφος έκλεισε ο Dow Jones.

Ορισμένοι αναλυτές περίμεναν τη σημερινή πτώση των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, καθώς είχε προηγηθεί ένα τρομερό ράλι το τελευταίο διάστημα, που οδηγούσε τον δείκτη Nasdaq σε αλλεπάλληλα νέα ρεκόρ.

Η σημερινή πτώση οφείλεται επίσης στην ανησυχία των επενδυτών για την αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων. Σύμφωνα με αναλυτές, η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων θα απομακρύνει κεφάλαια από τη Wall Street και ιδιαίτερα από τις εταιρείες τεχνολογίας που είχαν ευνοηθεί από τις χαμηλές αποδόσεις. 

Σημειώνεται ότι η απόδοση στο 10ετές ενισχύεται σήμερα στο 1,349% από 1,344% την Παρασκευή, παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για τρεις συνεχείς εβδομάδες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, είναι προγραμματισμένο να μιλήσει ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας την Τρίτη (23/2) και οι επενδυτές αναμένεται να αναζητήσουν τυχόν πιθανές αλλαγές στις dovish προοπτικές της κεντρικής τράπεζας.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,09% και έκλεισε στις 31.521,69 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,70% στις 3.879,30 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διολίσθησε κατά 2,46% στις 13.533,05 μονάδες.

«Άλμα» 3,1% για το αργό - Πάνω από τα 61 δολάρια

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του αργού πετρελαίου τη Δευτέρα, λαμβάνοντας ώθηση από τις προσδοκίες ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ θα αργήσει να επιστρέψει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από το μπλακ άουτ στο Τέξας.

Η παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 2 με 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε 3,2% στα 64,9 δολάρια το βαρέλι.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού κινήθηκε 3,1% υψηλότερα στα 61,1 δολάρια το βαρέλι.

Ώθηση στις τιμές έδωσε και η απόφαση της Goldman Sachs να αναθεωρήσει ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τις τιμές, βλέποντας άνοδο του Brent μέχρι και τα 75 δολάρια το βαρέλι καθώς η ζήτηση θα ενισχύεται και η προσφορά θα αργήσει να ανακάμψει.

Κέρδη 1,7% ο χρυσός

Με μεγάλα κέρδη έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων απομακρύνθηκαν από τα υψηλά της ημέρας, δίνοντας ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Η απόδοση στο 10ετές διαμορφώθηκε στο 1,35%, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει κοντά στο 1,40% που αποτελεί νέο υψηλό 12 μηνών.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου πρόσθεσε 31 δολ. ή 1,7% στα 1.808,40 δολ. ανά ουγγιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:27 - 23 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.