ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογικό sell off στη Wall Street - «Άλμα» για το πετρέλαιο Κύριο

00:10 - 25 Μαρ 2021 | Χρηματιστήρια
Τεχνολογικό sell off στη Wall Street - «Άλμα» για το πετρέλαιο
Στο «κόκκινο» έκλεισε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης (24/3) με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να καταγράφει «βουτιά» λίγο πάνω από 2%.

Το τεχνολογικό sell off σημειώθηκε μάλιστα, ακόμα και όταν οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να μειώνονται από τα πρόσφατα υψηλά. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έπεσε 3 μονάδες βάσης στο 1,61%.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones κατέγραψε ήπια πτώση 0,01% στις 32.420 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,55% στις 3.889 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 2,01% στις 12.961 μονάδες.

Στις επιμέρους μετοχές, Apple, Facebook και Netflix υποχώρησαν κατά τουλάχιστον 2% έκαστη, ενώ εκείνη της Tesla «έχασε» 4,8%.

Νωρίτερα σήμερα (24/3), ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Jerome Powell και η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen εμφανίστηκαν για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Κογκρέσου και συγκεκριμένα της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Γερουσίας, μιλώντας για την εκτιμώμενη ανάκαμψη της οικονομίας. «Θα είναι ένας πολύ, πολύ ισχυρός χρόνος στο πλέον πιθανό σενάριο», ανέφερε ο Powell, συμπληρώνοντας πάντως ότι υπάρχουν κίνδυνοι εκτροχιασμού.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τα 30 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19, σύμφωνα με μέτρηση του Reuters, καθώς οι αμερικανικές Πολιτείες επιταχύνουν τους εμβολιασμούς και με Αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτών στη χώρα.

Στα μάκρο της ημέρας στις ΗΠΑ, ο σύνθετος PMI της ΙHS Markit, διαμορφώθηκε στις 52,5 μονάδες τον Μάρτιο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018, έναντι των 48,8 μονάδων του Φεβρουαρίου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 51 μονάδες, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι ανέμεναν αύξηση στις 49,1 μονάδες.

Άλμα 6% για το πετρέλαιο

Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας σχεδόν πλήρως από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά το «έμφραγμα» στη Διώρυγα του Σουέζ από πλοίο το οποίο προσάραξε σε σημείο το οποίο μπλόκαρε το σύνολο της κίνησης του αργού από τον Αραβοπερσικό Κόλπο προς τη Μεσόγειο.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαΐου κέρδισε 3,62 δολ. ή περίπου 6%, στα 64,41 δολ. το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο 3,42 δολ. ή 5,9%, στα 61,18 δολ. το βαρέλι.

Τέλος στο διήμερο πτωτικό σερί για τον χρυσό

Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός, μετά από δύο συναπτές συνεδριάσεις απωλειών, καθώς ενισχύθηκε ως επενδυτικό καταφύγιο λόγω των εξελίξεων στην Ευρώπη με την επέκταση των lockdowns, με φόντο την ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού ανά την ήπειρο.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου κέρδισε 8,10 δολ. ή 0,5%, κλείνοντας στα 1.733,20 δολ. ανά ουγγιά. Το ασήμι Μαΐου έκλεισε στα 25,23 δολ. ανά ουγγιά, με οριακή μεταβολή σε σχέση με την Τρίτη, ενώ ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε κατά  0,4%, στα 4,06 δολ. η λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:36 - 25 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.