ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Χαμηλές «πτήσεις» λόγω ανησυχιών για τα hedge funds

17:06 - 29 Μαρ 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Χαμηλές «πτήσεις» λόγω ανησυχιών για τα hedge funds
Σε πτωτικούς ρυθμούς επέστρεψαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα (29/3), καθώς οι τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέρουν πως βρίσκονται αντιμέτωπες με πιθανές απώλειες λόγω αθέτησης κανόνων από την πλευρά των hedge funds.

Ειδικότερα, το hedge fund Archegos Capital Management LLC, που είναι ο φορέας διαχείρισης της οικογενειακής περιουσίας του επενδυτή Bill Hwang, προέβη την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα τεράστιο ξεπούλημα μετοχών αξίας πάνω από 20 δισ. δολάρια.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, η Credit Suisse και η Nomura προειδοποιούν για μεγάλες ζημιές. Πιο συγκεκριμένα, η Nomura Holdings έκανε λόγο για πιθανές ζημιές 2 δισ. δολαρίων στην αμερικανική θυγατρική της, στέλνοντας τη μετοχή της στη μεγαλύτερη πτώση της δεκαετίας στο -15%.

Από την πλευρά της, η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι σημαντικό πλήγμα αναμένεται να υποστούν και τα δικά της αποτελέσματα α΄ τριμήνου, καθώς η τράπεζα άρχισε να αποχωρεί από θέσεις, αφότου η Archegos αθέτησε τα margin calls (διαφορές αποτίμησης).

Η προσοχή των διεθνών αγορών είναι επίσης στραμμένη στο «άνοιγμα» της διώρυγας του Σουέζ, καθώς και ανησυχίες από το μέτωπο του κορονοϊού.

Ως προς το Σουέζ, συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί από την είδηση πως απεγκλωβίστηκε το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που είχε προσαράξει και κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ την 23η Μαρτίου, προκαλώντας ασφυξία στη διεθνή κίνηση των πλοίων. «Το πλοίο έχει επανέλθει κατά 80% στη σωστή κατεύθυνση», διαβεβαίωσε η Αρχή της Διώρυγας σε ανακοίνωσή της, πριν την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Με αυτά τα δεδομένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,10% και διαπραγματεύεται στις 33.038,16 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500, που κατέγραψε νέο ρεκόρ την περασμένη Παρασκευή (26/3), χάνει 0,37% στις 3.960 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,57% στις 13.063,23 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:21 - 29 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.