ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fed έφερε «ηρεμία» στη Wall Street

23:07 - 07 Απρ 2021 | Χρηματιστήρια
Η Fed έφερε «ηρεμία» στη Wall Street
Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη (7/4), με τους επενδυτές να αξιολογούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Fed δημοσίευσε τα πρακτικά από τη συνεδρίασή της στις 16-17 Μαρτίου, με τους επενδυτές να περιμένουν περαιτέρω ενδείξεις για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά τη νομισματική της πολιτική.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι η οικονομία έχει ενισχυθεί σημαντικά, αλλά ταυτόχρονα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική πρόοδος προτού καταστεί αναγκαία μια αλλαγή στη νομισματική πολιτική.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έφτασε στα 71,5 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας αύξηση 3,3 δισ. δολαρίων ή 4,8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη. Οι εξαγωγές υποχώρησαν 5,0 δισ. δολάρια ή 2,6% από τον περασμένο μήνα, φτάνοντας στα 187,3 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 258,3 δισ. δολάρια -ήταν 1,7 δισ. ή 0,7% χαμηλότερες από τον προηγούμενο μήνα.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,05% στις 33.446,26 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 4.077,60 μονάδες. Αντίθετα, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,07% και έκλεισε στις 13.688,84 μονάδες.

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε το πετρέλαιο

Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημείωναν νωρίτερα.

Ειδικότερα, το αργό WTI, παραδόσεως Μαΐου, ενισχύθηκε κατά 44 σεντς, ή 0,7%, κλείνοντας στα 59,77 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent σημείωσε άνοδο 42 σεντς, ή 0,7% στα 63,16 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκαν τα στοιχεία που έδειξαν πτώση άνω των 3 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ και άνοδο άνω του αναμενόμενου για τα αποθέματα βενζίνης.

Η EIA ανακοίνωσε μείωση κατά 3,5 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα για την εβδομάδα έως τις 2 Απριλίου, ωστόσο οι αυξήσεις σε βενζίνη και διυλισμένα αποθέματα ήταν αρκετά μεγαλύτερες από τις προσδοκίες της αγοράς. Η IHS Markit προέβλεπε μείωση κατά 700.000 βαρέλια, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε την Τρίτη μείωση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.

Τέλος στο τετραήμερο ανοδικό σερί του χρυσού

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Τετάρτη, μετά από τέσσερις σερί συνεδριάσεις κερδών, αν και ορισμένοι εμπειρογνώμονες προβλέπουν ανάκαμψη των τιμών του χρυσού, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε ελαφρά μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από την διάσκεψη της Fed τον Μάρτιο.

Τα πρακτικά έδειξαν πως τα μέλη της Τράπεζας συμφώνησαν πως η πανδημία «προκαλεί τρομερή ανθρώπινη και οικονομική δυσκολία» σε όλες τις ΗΠΑ και στον κόσμο, και επεσήμαναν πως «οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και εργασίας πρόσφατα ανέβηκαν, παρά το γεγονός πως οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία παραμένουν αδύναμοι».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τιμές του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, έπεσαν 0,1% ή 1,40 δολάρια, στα 1.714,60 δολάρια η ουγγιά. Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο μικρότερη του 0,1% στα 25,25 δολ. ανά ουγγιά και ο χαλκός παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 1,5% στα σχεδόν 4,06 δολ. τη λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:26 - 07 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.