ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές μεταβολές στο κλείσιμο της Wall

22:59 - 12 Απρ 2021 | Χρηματιστήρια
Οριακές μεταβολές στο κλείσιμο της Wall
Με εναλλαγές προσήμων και ήπιες μεταβολές ολοκληρώνεται η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, εν αναμονή των τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι μετοχές χρηματοοικονομικού και καταναλωτικού κλάδου στήριξαν την αγορά, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στις ανακοινώσεις των τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο. JPMorgan, Citigroup, Bank of America Wells Fargo & Company και Goldman Sachs αναμένεται να δώσουν το στίγμα για την ανάκαμψη της αγοράς.

«Αναμένουμε τα κέρδη των μετοχών του δείκτη S&P 500 να αναπτυχθούν κατά περισσότερο από 30% φέτος, με τις κυκλικές μετοχές, όπως οι βιομηχανικές, οι καταναλωτικές και οι χρηματοοικονομικές να ηγούνται της πορείας» σημείωσε η Wells Fargo.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,13% στις 33,757.20 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 4,129.03 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει κατά 0,35% στις 13,852.16 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης και ο S&P 500 έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα με κέρδη τουλάχιστον 2%. Ο Nasdaq κινήθηκε 3,1% υψηλότερα.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Υψηλότερα κινήθηκαν τη Δευτέρα οι τιμές του αργού πετρελαίου εν μέσω αισιοδοξίας για ενίσχυση της ενεργειακής ζήτησης. Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent κινήθηκε 0,4% υψηλότερα στα 63 δολάρια το βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας σημείωσε άνοδο 0,5% στα 59,7 δολάρια το βαρέλι.

Στον αντίποδα, με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο χρυσός, καθώς η ενίσχυση των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα συνεχίζει να περιορίζει την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 0,7% και έκλεισε στα 1.732,70 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 5 Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.