ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα: Διστακτικοί οι Αμερικανοί να αγοράσουν τώρα μετοχές Κύριο

19:00 - 18 Απρ 2021 | Χρηματιστήρια
Έρευνα: Διστακτικοί οι Αμερικανοί να αγοράσουν τώρα μετοχές
Όλο και περισσότεροι είναι οι Αμερικανοί που αποφασίζουν να μην επενδύσουν φέτος στο χρηματιστήριο, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η οικονομική αστάθεια θα βλάψει τις επενδύσεις τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Allianz.

Αναλυτικότερα, το 48% των 1.005 ερωτηθέντων δήλωσε στην εταιρεία ότι θέλει να παραμείνει ουδέτερο και να μην επενδύσει στην αγορά αυτή τη στιγμή, ποσοστό που αυξήθηκε από 43% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Παράλληλα, 74% των ατόμων πιστεύει ότι οι αγορές μετοχών θα συνεχίσουν να είναι πολύ ασταθείς φέτος.

"Οι επενδυτές φαίνεται να βρίσκονται σε αδράνεια αυτή τη στιγμή, γεγονός που μπορεί να αποβεί δαπανηρό στο μέλλον", δήλωσε η Kelly LaVigne, αντιπρόεδρος των καταναλωτικών πληροφοριών Allianz Life.

Καθώς ο S&P 500 ανέβηκε πρόσφατα στα υψηλά όλων των εποχών, ο λεγόμενος μετρητής φόβου της Wall Street - ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe (VIX) - έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από πριν από την έναρξη της κρίσης COVID-19. Ωστόσο, η αστάθεια επιταχύνθηκε στον τομέα της τεχνολογίας στις αρχές του τρέχοντος έτους, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια προκάλεσαν ανησυχίες σχετικά με την επίδραση του υψηλότερου κόστους δανεισμού στις επιχειρήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την απότομη υποχώρηση σε πολλά αποθέματα υψηλής τεχνολογίας και έπληξε πιο κερδοσκοπικές ζώνες της αγοράς, όπως τα SPAC και η πράσινη ενέργεια.

Μια άλλη πιθανή πηγή μεταβλητότητας περιλαμβάνει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, η οποία ιστορικά έχει μετακινήσει τις αγορές με καθοδήγηση για την αύξηση των επιτοκίων. Ο πληθωρισμός - τον οποίο παρακολουθεί στενά η κεντρική τράπεζα κατά τη λήψη αποφάσεων - αυξάνεται καθώς η οικονομία ανακάμπτει, και παρόλο που η Fed δήλωσε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν έως τουλάχιστον το 2024, οποιαδήποτε απόκλιση από αυτό θα μπορούσε να συγκλονίσει τις αγορές.

Οι συνομιλίες για τη φορολογική πολιτική και τις δαπάνες υποδομής στην Ουάσινγκτον μπορεί επίσης να αποτελέσουν πηγή αστάθειας για να αυξηθούν τα αποθέματα φέτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:04 - 18 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.