ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Μπήκε τέλος στο σερί των ρεκόρ Κύριο

23:13 - 19 Απρ 2021 | Χρηματιστήρια
Στο «κόκκινο» η Wall Street-Μπήκε τέλος στο σερί των ρεκόρ
Απώλειες κατέγραψαν σήμερα (19/4) οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να προέρχονται από ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,35% στις 34.082,57 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,51% στις 4.164,30 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 0,98% στις 13.914,76 μονάδες.

Οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής ενόψει του νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες. Όσον αφορά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, η Coca Cola κατέγραψε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της εταιρείας μοτοσυκλετών Harley Davidson Inc.

Στις επιμέρους μετοχές, η GameStop σημείωσε άλμα 6,3% μετά τη γνωστοποίηση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του έως τις 31 Ιουλίου.

Αντίθετα, η μετοχή της Tesla υποχώρησε σε ποσοστό 3,4% μετά την είδηση ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν αυτοκίνητο της εταιρείας που πιθανότατα πορευόταν με αυτόματο πιλότο το βράδυ του Σαββάτου στο Τέξας συγκρούστηκε και έπιασε φωτιά.

Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο

Με κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το πετρέλαιο, βρίσκοντας στήριξη από τις αναφορές ότι σε κάποιες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Λιβύης έχει σταματήσει η παραγωγή. 

Σημειώνεται πως η κρατική National Oil σταμάτησε τις εργασίες της καθώς η κυβέρνηση απέτυχε να αποστείλει χρηματοδότηση της επιχείρησης από τον Σεπτέμβρη.

Μια πηγή του Reuters, στο μεταξύ, σχολίασε πως η εταιρεία ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα όσον αφορά τις εξαγωγές από το λιμάνι της Χαρίγκα, το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τις συμβολαιακές υποχρεώσεις της.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου πρόσθεσε 25 cents ή 0,4% στα 63,38 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Ιουνίου κέρδισε 28 cents ή 0,4% στα 67,05 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Profit taking για τον χρυσό

Σε μερική κατοχύρωση κερδών προχώρησαν οι επενδυτές τη Δευτέρα, μετά το ισχυρό ράλι που κατέγραψε ο χρυσός την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ο χρυσός απέτυχε να ακολουθήσει την ισχυρή δυναμική του προηγούμενου διαστήματος και του επενδυτικού ενδιαφέροντος της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε ο Τζεφ Ράιτ, διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων στην Wolfpack Capital.

Ο ίδιος συμπλήρωσε μιλώντας στο Marketwatch πως «ο χρυσός αναζητά έναν νέο καταλύτη πριν κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Έτσι το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Ιουνίου κατέγραψε πτώση 0,52% ή 9,20 δολάρια στα 1.771,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Απώλειες σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαϊου να υποχωρεί 27 cents ή 1% στα 25,84 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,7% στα 4,24 δολ. η λίβρα. 

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε μικρές απώλειες 0,2% στα 1.206,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 1,4% στα 2.813,60 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:32 - 19 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.