ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρ ομαδόν δέχεται η Wall Street-Πολύπλευρες οι πιέσεις

23:18 - 11 Μαϊ 2021 | Χρηματιστήρια
Πυρ ομαδόν δέχεται η Wall Street-Πολύπλευρες οι πιέσεις
Στο «κόκκινο» ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης (11/5) για τη Wall Street, με πολλούς παράγοντες να βάζουν το «λιθαράκι» τους στη σημερινή απογοητευτική εικόνα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Αρχικά οι ισχυρές αυξήσεις στις τιμές των εμπορευμάτων έχουν προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές, ενώ πιέσεις ασκούν και τα απογοητευτικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της χώρας (Fed) προειδοποιεί για αύξηση του πληθωρισμού, γεγονός που σημαίνει ότι θα αυστηροποιήσει την επιτοκιακή της πολιτική.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν αύριο (12/5). Ο Dow Jones ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής από τους βασικούς δείκτες, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τα τέλη του Φεβρουαρίου

Ειδικότερα, στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε «βουτιά» 1,36% και έκλεισε στις 34.269,16 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε πτώση 0,84% στις 4.153,04 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,09% στις 13.389,43 μονάδες.

Θετικά πρόσημα για το πετρέλαιο

Μικρά κέρδη κατέγραψαν την Τρίτη (11/5) τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις με την Colonial Pipeline, η οποία δέχτηκε κυβερνοεπίθεση την περασμένη εβδομάδα.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των καυσίμων. Η Colonial Pipeline έχει ανακοινώσει ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει τα συστήματα της ώστε ο αγωγός να είναι σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι αναλυτές περιμένουν «εκτόξευση» των τιμών, καθώς οι καταναλωτές βρίσκονται σε πανικό, με αποτέλεσμα τα πρατήρια να ξεμείνουν από καύσιμα.

Με αυτά τα δεδομένα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε 36 cents ή σχεδόν 0,6% στα 65,28 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Τελείωσε το ανοδικό σερί του χρυσού

Τέλος μπήκε σήμερα στο ανοδικό σερί τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων για τον χρυσό, καθώς η άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα άμβλυνε την ελκυστικότητα του μετάλλου.

«Η μικρή αύξηση στις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου δείχνει να κάμπτει τις πρόσφατες αυξήσεις στην τιμή του χρυσού, μαζί με το γεγονός ότι πλησιάζει προς το σημείο αντίστασης» κοντά στο μέσο επίπεδο κίνησης 200 ημερών, δήλωσε ο Michael Hewson στο Marketwatch.

Στο πεδίο των τιμών, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 1,50 δολ. ή σχεδόν 0,1% και έκλεισε στα 1.836,10 δολ. ανά ουγγιά, μετά το χθεσινό του κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Φεβρουαρίου.

Αντίθετα, ο χαλκός σκαρφάλωσε σε νέο ρεκόρ καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να οδηγήσει σε εκτίναξη της ζήτησης για το κόκκινο μέταλλο. Το συμβόλαιο του χαλκού Ιουλίου ενισχύθηκε 1% στα 4,76 δολ. η λίβρα.

Τέλος, η απόδοση στο 10ετές κινήθηκε ανοδικά στο 1,62% σήμερα, ενώ το αμερικανικό δολάριο με βάση τον δείκτη ICE U.S. Dollar παρέμεινε κοντά σε χαμηλό 2,5 μηνών.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:36 - 11 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.