ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Αισιόδοξο κλείσιμο της εβδομάδας με τεχνολογικό άλμα

22:59 - 14 Μαϊ 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Αισιόδοξο κλείσιμο της εβδομάδας με τεχνολογικό άλμα
H Wall Street σημείωσε άνοδο στο κλείσιμο της εβδομάδας την Παρασκευή 14/5, καθώς η τεχνολογία συνεχίζει την ανάκαμψή της μετά από μια πρόσφατη πτώση τιμων. Ταυτόχρονα υπάρχει αισιοδοξία πως οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να κάνουν αγορές προϊόντων και το εμπόριο θα ανέβει.

Αναλυτικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ήταν σταθερές τον Απρίλιο, μετά από μια αναθεωρημένη αύξηση 10,7% τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τα έξοδά τους, αφού μειώθηκαν και τα επιδόματα. Ωστόσο, έχοντας ρεκόρ αποταμιεύσεων σε μετρητά και με την οικονομία να ανακάμπτει, αναμένεται οι λιανικές πωλήσεις να αυξηθούν περεταίρω την άνοιξη και το καλοκαίρι.

"Τα χρήματα από τα επιδόματα εξαντλήθηκαν ως επί το πλείστον στις δαπάνες του Μαρτίου, αλλά τα νοικοκυριά έχουν πλέον μεγαλύτερες αποταμιεύσεις από ό, τι προ-πανδημίας", ανέφερε η Yelena Maleyev. οικονομολόγος της Grant Thornton.

"Η νέα καθοδήγηση του CDC που λέει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη καταναλωτική δραστηριότητα κατά τους εαρινούς και καλοκαιρινούς μήνες", πρόσθεσε.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αποτελούν τα δύο τρίτα της οικονομίας, είναι το κλειδί για τη διατήρηση του ευρύτερου ράλι της αγοράς.

Οι τεχνολογικές μετοχές, εν τω μεταξύ, συνέχισαν να σημειώνουν κέρδη, καθώς η πρόσφατη πορεία τους φαίνεται να έκανε τις αποτιμήσεις τους, οι οποίες είναι ευαίσθητες σε ένα γρηγορότερο ρυθμό πληθωρισμού, πιο «ποθητές».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones ενισχύεται στο κλείσιμο κατά 1,15% στις 34,412.21 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1,65% στις 4,180.30 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 2,41% στις 13,441.25 μονάδες.

Όσον αφορά το πετρέλαιο, σημειώνει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κέρδη καθώς ο βασικός αγωγός καυσίμων της Colonial Pipeline στις ΗΠΑ, ξαναλειτούργησε, μετά από κάποιες μέρες που παρέμενε εκτός λειτουργίας, λόγω κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε η εταιρεία, ασκώντας πιέσεις στις τιμές των βραχυπρόθεσμων συμβολαίων του αργού.

Έτσι λοιπόν, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου «κερδίζει» 1,52 δολάρια και κλείνει στα 65,34 δολ. το βαρέλι. Το Brent Ιουλίου αυξάνει την τιμή του 1,64 δολάρια στα 68.69 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures.

Ο χρυσός κινείται ανοδικά (+1,02%) στα 1.842.55 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι ενισχύεται στα 27.48 δολάρια η ουγγιά (+0,42%) και ο χαλκός φτάνει τα 4,65 δολάρια ανά λίβρα με μείωση 0,75%.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:16 - 14 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.