ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε περιδίνηση η Wall Street λόγω κρυπτονομισμάτων και Fed

17:05 - 19 Μαϊ 2021 | Χρηματιστήρια
Σε περιδίνηση η Wall Street λόγω κρυπτονομισμάτων και Fed
Με ισχυρές απώλειες ξεκίνησε η σημερινή (19/5) συνεδρίαση της Wall Street, με τους πωλητές να κυριαρχούν λόγω της έντονης μεταβλητότητας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και εν αναμονή ανακοινώσεων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve).

Σε περίπτωση που διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, τότε θα κλείσει με αρνητικά πρόσημα για τρίτη σερί συνεδρίαση.

Πιο ισχυρές είναι οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο λόγω του πανικού που επικρατεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με τις απώλειες του Bitcoin να φτάνουν ακόμα και στο 30% και του Ethereum στο 28%.

Επίσης, μια σταθερή αύξηση των τιμών μπορεί να αναγκάσει τη Fed να προχωρήσει πιο γρήγορα σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα στραμμένο στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο. Από τα πρακτικά θα φανεί εάν η Fed σκοπεύει να διαφοροποιήσει την πολιτική υποστηρικτικών μέτρων εξαιτίας της ανόδου του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed είχε αποφασίσει ομόφωνα στη συνεδρίαση του Απριλίου να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της, διατηρώντας τα επιτόκιά της στα ιστορικά τους χαμηλά κοντά στο μηδέν.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 1,24% στις 33.639,55 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 1,28% στις 4.075,18 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 1,22% στις 13.140,87 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:00 - 19 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.