ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση στη Wall Street και στις τιμές πετρελαίου-Ανοδικά ο χρυσός

23:08 - 06 Ιουλ 2021 | Χρηματιστήρια
Πτώση στη Wall Street και στις τιμές πετρελαίου-Ανοδικά ο χρυσός
Όπως φαινόταν από την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street την Τρίτη, η διστακτικότητα κυριάρχησε μέχρι το κλείσιμο των δεικτών, δεδομένης της ευρύτερης αναταραχής που επηρεάζει τους επενδυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,61% στις 34.573,80 μονάδες. Αντίστοιχα, ο S&P 500 σημείωσε μείωση 0,21% στις 34.573,80 μονάδες.

Στον αντίποδα βρίσκεται ο Nasdaq, ο οποίος ενισχύθηκε 0,17% στις 14.663,60 μονάδες.

Οι μετοχές της Didi Global Inc, επιπλέον, υποχώρησαν έως και 25%, αφού οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές διέταξαν την κατάργηση της εφαρμογής της εταιρείας λίγες μέρες μετά την εισαγωγή των 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, τα επίσημα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών των ΗΠΑ αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό τον Ιούνιο, κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται στην έλλειψη εργατικού δυναμικού και πρώτων υλών.

Πετρέλαιο

Η τιμή του πετρελαίου έκλεσε με αξιοσημείωτες διακυμάνσεις, έπειτα και από την αδυναμία θετικής έκβασης των συζητήσεων των χωρών του ΟΠΕΚ+. Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα σημείωσαν άλμα 2% αγγίζοντας υψηλά τριετίας.

Η επικρατούσα αβεβαιότητα, έφερε το μπρέντ, στα 74,53 δολάρια ανά βαρέλι, πτώση της τάξεως του 3,4%. Νωρίτερα, είχε αγγίξει τα 77,84 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τον Οκτώβρη 2018.

Να σημειωθεί πως προτού προκύψει η πανδημία η τιμή του πετρελαίου διαμορφωνόταν κατά 30% χαμηλότερα, σχεδόν τετραπλάσια δηλαδή αύξηση με την πάροδο των μηνών του lockdown.

Σαφώς, δοσμένης της κατάστασης, με την ζήτηση του πετρελαίου να αναμένεται να αυξηθεί, οι επενδυτές προβληματίζονται, κάτι που αποτυπώνεται και στην ημερήσια πρόοδο της τιμής του.

Πάντως, αναμένεται να φανεί αν το σχόλιο του Λευκού Οίκου περί στενής παρακολούθησης των εξελίξεων θα προκαλέσει κάποια αλλαγή στην πετρελαιακή σκακιέρα.

Μέταλλα

Σε υψηλό 3 εβδομάδων, έκλεισε η τιμή του χρυσού σήμερα. Η συγκεκριμένη άνοδος φαίνεται να επηρεάστηκε από εκείνους που σημείωσαν ότι η ζήτησή του πρόκειται να ανακάμψει. Συγκεκριμένα, έπειτα από εξίσου έντονες διακυμάνσεις εν μέσω της συνεδρίασης κατέληξε με άνοδο 0,6%, στα 1.794,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,85% στα 26,27 δολάρια ανά ουγγιά, όπως αντίστοιχα και ο χαλκός, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,32% στα 4,26 δολάρια η λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:08 - 06 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.