ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Capital Economics: Δε θα συνεχιστεί για πολύ το γενικευμένο sell-off

15:18 - 09 Ιουλ 2021 | Χρηματιστήρια
Capital Economics: Δε θα συνεχιστεί για πολύ το γενικευμένο sell-off
Οι τιμές των μετοχών θα βρίσκονται στο τέλος του 2023 σε υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, αλλά δύσκολα θα καταγράψουν τα κέρδη που είδαμε τον τελευταίο χρόνο.

Σε αυτή την εκτίμηση προχωρά η Capital Economics, η οποία τονίζει σε νέα της έκθεση ότι το γενικευμένο sell off που βιώνουν οι αγορές δεν θα συνεχιστεί για πολύ. «Ενώ εκτιμούμε ότι οι διαστημικές επιδόσεις που σημείωσαν πολλά “risky assets” κατά τον τελευταίο χρόνο δεν θα επαναληφθούν τα επόμενα χρόνια, αμφιβάλλουμε επίσης ότι θα συνεχιστεί το γενικευμένο sell-off που βλέπουμε σήμερα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο οίκος.

Παράλληλα, αναφέρει ότι οι αποδόσεις των «ασφαλών» κρατικών ομολόγων συνεχίζουν πτωτικά και σήμερα με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς να υποχωρεί κατά περίπου 5 μονάδες βάσης, ωστόσο σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, αυτό δεν συνοδεύεται από διευρυμένο sell-off στις επενδυτικές κατηγορίες υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με την Capital Economics, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας κινούνται ανοδικά σήμερα, παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ ανακοίνωσε την αύξηση του στόχου για τον πληθωρισμό στο 2%, εξέλιξη που συνεπάγεται ότι οι αγορές ομολόγων θα συνεχιστούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις.

Το sell-off στα risky assets υποδεικνύει ότι το επενδυτικό κλίμα επιδεινώνεται, αντικατοπτρίζοντας τις ανησυχίες για την ανάκαμψη με φόντο και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

«Έχουμε σημειώσει και το παρελθόν, ότι δεδομένου του βαθμού αισιοδοξίας για τις οικονομικές προοπτικές, που φαίνεται ότι έχει ήδη προεξοφληθεί στις τιμές, δεν πιστεύουμε ότι τα risky assets θα συνεχίσουν να καταγράφουν μεγάλα κέρδη τα επόμενα χρόνια. Δεδομένου τούτου, αμφιβάλλουμε επίσης ότι θα υποχωρήσουν σημαντικά», συμπληρώνει η Capital Economics. 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:55 - 09 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.