ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Ο πρόεδρος της Fed επηρεάζει θετικά τους δείκτες

17:41 - 14 Ιουλ 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Ο πρόεδρος της Fed επηρεάζει θετικά τους δείκτες
Οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ άνοιξαν υψηλότερα την Τετάρτη 14/7 αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ για άλλη μια φορά υποστηρίζει πως η άνοδος του πληθωρισμού είναι προσωρινή.

Παράλληλα, ο Πάουελ είπε ότι «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος» για να φτάσει η αγορά εργασίας στα κανονικά επίπεδα, αφού εξακολουθεί να βρίσκεται 7,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χαμηλότερα σε σχέση με την προ-πανδημίας εποχή.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε πληθωρισμό άνω του 2% .. πιθανώς πιο κοντά στο 3,5% έως 4,0%», τόνισε.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,22% και διαπραγματεύεται στις 34.966,34 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,27% στις 4.373,20 μονάδες, ενώ, άνοδο σημειώνει και ο τεχνολογικός Nasdaq κατά 0,38% στις 14.733,2 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες είχαν σημειώσει πτώση την Τρίτη ως απάντηση στις ειδήσεις ότι ο πληθωρισμός των καταναλωτών στις ΗΠΑ έφτασε σε ετήσιο ρυθμό 5,4% τον Ιούνιο.

Η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 1,9% αφού το Bloomberg ανέφερε ότι ζήτησε από τους προμηθευτές να παραδώσουν 90 εκατομμύρια iPhone φέτος, περίπου 20% παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Το αίτημα υπονοεί ότι η αυξημένη διάθεση των υπηρεσιών 5G σε όλο τον κόσμο θα δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση για αναβαθμίσεις κινητών τηλεφώνων φέτος. Το Bloomberg σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία στοχεύει να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς σε βάρος της Huawei, η οποία έχει προβλήματα λόγω των περιορισμών των ΗΠΑ στις προμήθειες εξαρτημάτων.

Τα αποθέματα των αεροπορικών εταιρειών κινούνται και πάλι ανοδικά, μετά από μία αρνητική περίοδο τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω φόβων ότι ένα νέο κύμα Covid-19 θα εκτροχιάσει την ανάκαμψη της εναέριας κυκλοφορίας.

Η μετοχή της American Airlines σημείωσε αύξηση 6,8% αφού ανακοίνωσε ότι θα έχει θετικό πρόσημο στις ταμειακές ροές το τρέχον τρίμηνο.

Τέλος, οι μετοχές των United Airlines, JetBlue και Southwest αυξήθηκαν περισσότερο από 1%.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:53 - 14 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.