ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασταμάτητη η Wall Street-Νέα ρεκόρ για Dow Jones, S&P 500

22:24 - 26 Ιουλ 2021 | Χρηματιστήρια
Ασταμάτητη η Wall Street-Νέα ρεκόρ για Dow Jones, S&P 500
Δεν πτοούνται οι επενδυτές της Wall Street από την πτωτική πορεία των υπολοίπων χρηματιστηρίων και δίνουν το ρυθμό με νέα ιστορικά υψηλά για δύο εκ των τριών βασικών δεικτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,24% και έκλεισε στις 35.144,31 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,26% στις 4.423,20 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε ανοδικά κατά 0,03% στις 14.840,70 μονάδες.

Μετά και τα νέα ρεκόρ, οι traders περιμένουν πλέον την συνέντευξη Τύπου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) για το πώς αξιολογεί τον αντίκτυπο από την επέλαση του τετάρτου κύματος της πανδημίας λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής ινδικής μετάλλαξης.

Περιμένουν επίσης τις απόψεις των μελών της κεντρικής τράπεζας για το ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες που έχει πυροδοτήσει φωνές που ζητούν την προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής στα νέα δεδομένα.

Παράλληλα, οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας ενόψει ενός νέου μπαράζ αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα η Tesla, ενώ μέσα στην εβδομάδα ακολουθούν Apple, Alphabet, MicrosoftFacebook και Amazon.

Στα μάκρο της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν 6,6% τον Ιούνιο στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 676.000.Η μέτρηση αυτή είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από τον πρώτο μήνα της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020.

«Φρένο» στο ανοδικό σερί του πετρελαίου

Ήπιες απώλειες κατέγραψε το αμερικανικό αργό, χάνοντας έδαφος μετά από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ το Brent κατάφερε να διευρύνει το ανοδικό του σερί για πέμπτη συνεδρίαση.

Οι επενδυτές συνέχισαν να σταθμίζουν τις προοπτικές για τον κλάδο της ενέργειας με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 16 cents ή 0,2% και έκλεισε στα 71,91 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, πρόσθεσε 40 cents ή 0,5% και σκαρφάλωσε στα 74,50 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός

Με μικρές απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα ο χρυσός, «πέφτοντας» κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.800 δολαρίων, καταγράφοντας το χαμηλότερο κλείσιμο εδώ και περίπου 3 εβδομάδες.

Παράλληλα, οι επενδυτές ετοιμάζονται για την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στα μέσα της εβδομάδας. Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed ξεκινά την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν περισσότερες πληροφορίες για την οικονομία και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Στο πεδίο των τιμών, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 2,60 δολ. ή 0,1% και έκλεισε στα 1.799,20 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου.

Κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να προσθέτει 9 cents ή 0,3% στα 25,32 δολ. ανά ουγγιά.

Από την πλευρά του ο χαλκός Σεπτεμβρίου κατέγραψε «άλμα» 4,2% στα 4,59 δολ. η λίβρα, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:38 - 26 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.