ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Άνοδος Dow και S&P 500 με βιομηχανική ώθηση

23:05 - 03 Αυγ 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Άνοδος Dow και S&P 500 με βιομηχανική ώθηση
Θετικά πρόσημα για τους δείκτες της Wall Street την Τρίτη 3/8, που οφείλονται κυρίως στην ενέργεια και τον βιομηχανικό κλάδο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,68% στις 34.073,58 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 0,69% στις 4.417,50 μονάδες. Την ίδια στιγμή, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 14.733,7 μονάδες.

Η ενέργεια οδήγησε την ευρύτερη αγορά υψηλότερα, με την άνοδο 7% των Pioneer Natural Resources, αφού το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ανέφεραν τριμηνιαία κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά η στρατηγική επιστροφής κεφαλαίου προκάλεσε θετική αντίδραση στη Wall Street.

Να σημειωθεί πως οι μετοχές της Robinhood Markets Inc (HOOD.O) αυξήθηκαν πάνω από 20%, προσθέτοντας περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια στην αξία της διαδικτυακής μεσιτείας και ανεβάζοντας τις μετοχές της πάνω από την τιμή που είχε οριστεί στην IPO της περασμένης εβδομάδας.

Οι μετοχές των EOG Resources και ConocoPhillips αυξήθηκαν πάνω από 3% και 5%, αντίστοιχα.

Οι βιομηχανικοί κλάδοι υπερκέρασαν, ακόμη και την πτώση των μετοχών των αεροπορικών εταιριών, η οποία προκλήθηκε λόγω ανησυχιών, ότι η μετάλλαξη δέλτα, μπορεί να απειλήσει για ακόμη μία φορά τα ταξίδια.

Οι μετοχές των American Airlines μειώθηκε κατά 2%, ενώ των United και Alaska Air σημείωσαν πτώση σχεδόν 1%.

Την ίδια στιγμή τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών ήταν μεικτά.

Η Under Armour ανέφερε καλύτερα τριμηνιαία αποτελέσματα από το αναμενόμενο και αύξησε τις προβλέψεις για ολόκληρο το έτος, επηρεάζοντας την τιμή της μετοχής της θετικά, σε πάνω από 4% αύξηση.

Η μετοχή του ομίλου Alibaba μειώθηκε κατά 2% μετά την αναφορά των κερδών του δεύτερου τριμήνου, αφού τα έσοδα υποχώρησαν καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίζει να αυξάνει τις επενδύσεις σε ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η Eli Lilly and Company ανέφερε επίσης μικτά τριμηνιαία αποτελέσματα καθώς τα κέρδη των 1,87 δολαρίων υπολείπονταν των προσδοκιών, αλλά τα έσοδα των 6,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Τέλος, η Apple, η Microsoft, η Alphabet, και η Amazon.com κινήθηκαν υψηλότερα, σε αντίθεση με την Facebook, η οποία ήταν στο «κόκκινο».

Συνεχίζει να καταγράφει απώλειες το πετρέλαιο

Παράλληλα, το πετρέλαιο επέκτεινε τις απώλειές του στο ασταθές εμπόριο καθώς η ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα επιβάρυνε τις τιμές, μειώνοντας το προηγούμενο ράλι που βασίστηκε στις προσδοκίες για πτώση των αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα futures του Brent, παραδόσεως Οκτωβρίου έκλεισαν με απώλειες 0,58% στα 72,47 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI έκλεισε στα 70,61 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση 0,91%.

Στην Κίνα, η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα από τις ακτές στις πόλεις της ενδοχώρας έχει ωθήσει τις αρχές να επιβάλουν αυστηρά μέτρα για να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία.

Παρά τις πρόσφατες διακυμάνσεις, το Brent αυξήθηκε περισσότερο από 40% φέτος, βοηθώντας τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών.

Ταυτόχρονα, οι προσδοκίες για επιστροφή του ιρανικού αργού στις αγορές είχαν επίσης αρνητικό αντίκτυπο. Το Ιράν και έξι δυνάμεις βρίσκονται σε συνομιλίες από τον Απρίλιο για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας που θα μπορούσε να απελευθερώσει τις εξαγωγές πετρελαίου. Αλλά Ιρανοί και Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να έχουν αρκετές διαφορές.

Αναφορικά με τα μεταλλεύματα, ο χρυσός σημείωσε πτώση 0,44% στα 1.814,15 δολάρια ανά ουγγιά.

Η τιμή του αργυρού αυξήθηκε στα 25,633 δολάρια ανά ουγγιά, κατά 0,23% και ο χαλκός έχασε 0,04 σεντς φτάνοντας στην τιμή των 4,38 δολαρίων ανά λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:17 - 04 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.