ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street σε μία εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας

23:10 - 24 Σεπ 2021 | Χρηματιστήρια
Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street σε μία εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας
Μικτά πρόσημα κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, προερχόμενη από ένα διήμερο ανοδική ράλι, αλλά και από ισχυρές απώλειες λόγω του φόβου της κατάρρευσης της κινεζικής Evergrande.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής (24/9) ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,10% στις 34.798 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 4.456,20 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,03% στις 15.047,70 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,5%, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,2%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,5%.

Πάντως, παραμένει ο προβληματισμός για τις εξελίξεις στο μέτωπο της κινεζικής Evergrande. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, «οι κινεζικές αρχές έχουν ενημερώσει τους τοπικούς αξιωματούχους να προετοιμαστούν για δυνητική κατάρρευση του ομίλου».

Στα μάκρο της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών ενισχύθηκαν περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι το momentum στην Αγορά κατοικιών επιβραδύνεται. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις νεόδμητων σημείωσαν άνοδο 1,5% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 740.000.

Πέμπτη σερί ανοδική εβδομάδα για το πετρέλαιο

Διεύρυναν τα κέρδη τους οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, με το αμερικανικό αργό να ολοκληρώνει την ημέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου και το Brent να σκαρφαλώνει σε υψηλό σχεδόν τριών ετών.

Αυτή, μάλιστα, είναι η πέμπτη συνεχή εβδομαδιαία αύξηση και η τέταρτη σερί ημερήσια, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο τους από το 2018.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 68 σεντς ή 0,9% και διαμορφώθηκε η τιμή του στα 73,98 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο του WTI από τις 13 Ιουλίου, το οποίο σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 3%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε το πετρέλαιο τύπου Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου να προσθέτει 84 σεντς ή 1,1% στα 78,09 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας υψηλό σχεδόν τριών ετών, από τον Οκτώβριο του 2018. Στην εβδομάδα, το Brent σκαρφάλωσε κατά 3,7%.

Ήπια κέρδη για τον χρυσό

Με μικρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, καταγράφοντας μικρή ανοδική μεταβολή και σε εβδομαδιαία βάση, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τις αποφάσεις της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική, την καταστολή των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, αλλά και τις εξελίξεις με την Evergrande.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,90 δολάρια ή 0,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του την Παρασκευή στα 1.751,70 δολάρια ανά ουγγιά, κερδίζοντας 30 σεντς σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 25 σεντς ή 1,1% στα 22,425 δολάρια ανά ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,4%. Άνοδος 1,3% σημείωσε την Παρασκευή ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου, στα 4,286 δολάρια ανά λίβρα, με κέρδη 0,9% στην εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:17 - 24 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.