ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις μετοχές που θα...εκτοξευθούν από το Metaverse του facebook Κύριο

20:15 - 06 Νοε 2021 | Χρηματιστήρια
Τρεις μετοχές που θα...εκτοξευθούν από το Metaverse του facebook
Το Facebook ποντάρει τα πάντα στο metaverse. Η εταιρεία μετονομάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε Meta καθώς θέλει να δημιουργήσει ένα εικονικό σύμπαν και να ενσωματώσει περαιτέρω την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το metaverse δεν είναι μια καινούρια έννοια, αλλά είναι μια ιδέα που κερδίζει δημοτικότητα σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το CNBC ζήτησε από επενδυτές, να προβλέψουν ποιες μετοχές, εκτός της Meta, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη αυτού του διαδικτυακού κόσμου.

Matterport

Ο  Todd Gordon, ιδρυτής της Inside Edge Capital Management, υπέδειξε τη Matterport, μια εταιρεία σχεδόν 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ειδικεύεται στην τρισδιάστατη απόδοση για βιομηχανίες όπως η αγορά ακινήτων. 

«Είναι ένα μοντέλο που βασίζεται σε συνδρομές. Τα μισά από τα έσοδα φέτος προέρχονται από συνδρομές με την iOS και την εφαρμογή Galaxy. Η διοίκηση λέει ότι μέχρι το 2025 το 80% των εσόδων θα προέρχεται από συνδρομές», δήλωσε ο Gordon.

Η Matterport αναμένεται να καταγράψει έσοδα 118,4 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος, σύμφωνα με το FactSet. Αυτά αναμένεται να αυξηθούν κατά σχεδόν 56% το 2022.

«Έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς είναι οι πρώτοι που εισήλθαν στην αγορά. Έχουν σχεδόν 6 εκατομμύρια ψηφιοποιημένες σαρώσεις κτιρίων και υποδομών που υποτίθεται ότι είναι 100 φορές περισσότερα από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή», πρόσθεσε ο Gordon.

Η Matterport έγινε δημόσια μέσω SPAC τον Ιούλιο. Οι μετοχές της έχουν αυξηθεί περισσότερο από 50% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Nvidia

Η Eva Ados, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην ERShares, ποντάρει στην Nvidia.

«Μας αρέσει η Nvidia για πολλούς λόγους. Το metaverse είναι ένας επιπλέον λόγος. Μάλιστα, πιστεύουμε ότι η Nvidia θα είναι η επόμενη [μετοχή] τρισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την Tesla», είπε η Ados στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενη στην πρόσφατη μετακίνηση της Tesla πάνω από το ορόσημο της κεφαλαιοποίησης του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Η Nvidia έχει κεφαλαιοποίηση 660 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι υποδομές είναι το κλειδί για το metaverse. Πολλές εταιρείες θα κατασκευάσουν το metaverse, αλλά τα περισσότερα από τα έσοδα θα δημιουργηθούν από τις εταιρείες που παρέχουν την υποδομή, και εδώ έρχεται η Nvidia επειδή είναι ήδη ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη και στον χώρο των ημιαγωγών. Τα τσιπ της και η ισχύς των υπολογιστών της είναι το κλειδί για το metaverse», υποστήριξε.

Η Nvidia ήταν ο μεγαλύτερος νικητής στον χώρο των τσιπ φέτος. Η μετοχή της αυξήθηκε κατά 102% το 2021, ξεπερνώντας κατά πολύ το κέρδος 28% της ETF ημιαγωγών SMH.

 Roblox

«Μου αρέσει επίσης η Roblox», δήλωσε η Ados. «Το μεγαλύτερο μέρος της καινοτομίας θα προέλθει από την βιομηχανία του gaming. Η Roblox έχει ήδη καινοτομήσει εμπειρίες που μοιάζουν με metaverse. Είναι μια εταιρεία που αναπτύσσεται περισσότερο όταν πρόκειται για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών παιχνιδιών – με 117% ανάπτυξη, δηλαδή 10 φορές από τον μέσο όρο του κλάδου.»

Η εταιρεία διαδικτυακών παιχνιδιών εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πολύ πάνω από την τιμή της άμεσης εισαγωγής του Μαρτίου των $45. Την Τρίτη έκλεισε πάνω από $79.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.