ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Ξεκίνημα στα «πράσινα» με το βλέμμα στο λιανεμπόριο

18:05 - 15 Νοε 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Ξεκίνημα στα «πράσινα» με το βλέμμα στο λιανεμπόριο
Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, προερχόμενοι από την πρώτη τους εβδομαδιαία πτώση μετά από ένα σερί έξι συνεχόμενων ανοδικών εβδομάδων, που προηγήθηκαν.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,19% στις 36.169,17 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,08% στις 4.686,80 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,11% στις 15.878,10 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σε μεγάλες εταιρείες στον χώρο του λιανεμπορίου, όπως είναι η Home Depot και Walmart, οι οποίες ανακοινώνουν τα αποτελέσματα 9μήνου και γ’ τριμήνου εντός της εβδομάδας.

Ανάλογα με το πόσο θετικά ή όχι θα είναι τα αποτελέσματα των εταιρειών αυτών, οι επενδυτές θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τις καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών πολιτών.

Παράλληλα, βρίσκονται εν αναμονή της νέας έκθεσης για το λιανεμπόριο στις ΗΠΑ, με την αγορά να ελπίζει πως η αυξημένη διάθεση των καταναλωτών για ψώνια θα συνεχιστεί παρά την άνοδο των τιμών. Οι οικονομολόγοι σύμφωνα με το Marketwatch, αναμένουν ανάπτυξη 1,3% σε μηνιαία βάση για τον Οκτώβριο, πάνω από το προηγούμενο αποτέλεσμα της ανάπτυξης 0,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.