ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ριμπάουντ» στη Wall Street με μπροστάρη τον τεχνολογικό κλάδο

00:16 - 30 Νοε 2021 | Χρηματιστήρια
«Ριμπάουντ» στη Wall Street με μπροστάρη τον τεχνολογικό κλάδο
Έβγαλε αντίδραση η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας (29/11) καλύπτοντας εν μέρει το χαμένο έδαφος της Black Friday, όπου οι βασικοί δείκτες «κατρακύλησαν» λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Με τις τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο, λόγω και της Cyber Monday, η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε σε θετικό έδαφος, με τους traders να κρατάνε στάση αναμονής, προκειμένου να αξιολογήσουν πώς αντιδρά η νέα μετάλλαξη στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών για τις χώρες της νότιας Αφρικής προσφέρει χρόνο για την ανάληψη δράσης, λέγοντας ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον είναι πηγή ανησυχίας αλλά όχι πανικού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,68% και έκλεισε στις 35.135,94 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 1,24% στις 4.651,70 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,88% στις 15.782,80 μονάδες.

Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον δείκτη για την καταναλωτική εμπιστοσύνη την Τρίτη, τους μεταποιητικούς δείκτες PMI την Τετάρτη και τα στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στο τέλος της εβδομάδας.

Στα μάκρο της ημέρας, ραγδαία αύξηση κατέγραψαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική ένωση κτηματομεσιτών. Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 7,5% έναντι συρρίκνωσης 2,4% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στο 1%.

Το πετρέλαιο ανακάμπτει παρά τους φόβους για τη ζήτηση

Σε τροχιά ανάκαμψης επέστρεψαν σήμερα (29/11) οι τιμές του πετρελαίου, μετά την ισχυρή πτώση των τιμών στη συνεδρίαση της Black Friday.

Οι επενδυτές εστιάζουν στις συζητήσεις σχετικά με την αναθέρμανση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν, καθώς μία συμφωνία θα σήμαινε αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου.

Όπως είναι φυσικό, η προσοχή δεν «φεύγει» από τις εξελίξεις που συνδέονται με τη μετάλλαξη Όμικρον και το πώς μπορεί να πλήξει τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

Πάντως, αρκετοί επενδυτές είδαν την πτώση του πετρελαίου -και γενικότερα των αγορών- υπερβολική, καθώς δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Με αυτά τα δεδομένα, το αργό παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 1,80 δολ. ή 2,6% και έκλεισε στα 69,95 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στα υψηλά της ημέρας το συμβόλαιο «σκαρφάλωσε» μέχρι τα 72,93 δολ.

Αντίστοιχα, το Brent Ιανουαρίου το οποίο λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών αύριο, πρόσθεσε 72 cents ή 1% στα 73,44 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός

Με ήπια πτώση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας για την τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να υφίσταται πιέσεις από την ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών, παραμένοντας έτσι κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 2,90 δολ. ή 0,2% και έκλεισε στα 1.785,20 δολ. ανά ουγγιά. Ο χρυσός παραμένει κάτω από το επίπεδο των 1.800 δολ. από τις 22 Νοεμβρίου.

Μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαρτίου να υποχωρεί κατά 1,2% στα 22,852 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα κέρδισε έδαφος, σημειώνοντας άνοδο 1,2% στα 4,341 δολ. η λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:24 - 30 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.