ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επανέρχεται η αισιοδοξία στη Wall Street παρά το ρεκόρ κρουσμάτων

18:36 - 21 Δεκ 2021 | Χρηματιστήρια
Επανέρχεται η αισιοδοξία στη Wall Street παρά το ρεκόρ κρουσμάτων
Τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ άνοιξαν ανοδικά την Τρίτη 21/12, καθώς τα ισχυρά κέρδη από την εταιρεία παραγωγής μνήμης και αποθήκευσης δεδομένων υπολογιστή Micron συνέβαλαν στην ενίσχυση της αίσθησης ότι το sell-off της Δευτέρας ήταν υπερβολικό και ότι η θεμελιώδης προοπτική για το επόμενο έτος εξακολουθεί να είναι θετική.

Η αγορά αγνόησε τα στοιχεία που έδειχναν ότι οι νέες μολύνσεις Covid-19 αυξήθηκαν σε νέο υψηλό ρεκόρ στις ΗΠΑ στις 298.000 τη Δευτέρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, καθώς το στέλεχος Δέλτα «δίνει τη θέση του» στην πιο μεταδοτική - αλλά φαινομενικά λιγότερο επικίνδυνη – παραλλαγή Όμικρον. Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων εκτιμούν ότι η Όμικρον ευθύνεται πλέον για σχεδόν τα τρία τέταρτα των μολύνσεων στις ΗΠΑ.

Οι παραγωγοί εμβολίων σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες στις μετοχές τους κατά το άνοιγμα των συνεδριάσεων. Οι μετοχές της Pfizer και οι μετοχές της Moderna σημείωσαν πτώση και οι δύο 6,1% και οι μετοχές Novavax υποχώρησαν επιπλέον 11%.

Αργά τη Δευτέρα, η Micron είχε αναφέρει σημαντικά υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και αύξησε την καθοδήγησή της, επικαλούμενη τη διατηρούμενη ισχυρή ζήτηση από τους τομείς των data center και ειδικότερα των ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό εκλήφθηκε ως ένδειξη ότι τουλάχιστον δύο από τους θεμελιώδεις κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης που υποστήριξαν τους τελευταίους μήνες εξακολουθούν να είναι άθικτοι, ακόμη και λόγω του εύρους του ράλι της αγοράς που έχει περιοριστεί σημαντικά.

Η μετοχή της Micron σημείωσε άνοδο 8,7% στις αρχές της διαπραγμάτευσης, αλλά υπήρχε μόνο περιορισμένη υποστήριξη για άλλους κατασκευαστές τσιπ: η μετοχή Advanced Micro Devices αυξήθηκε 1,0% και η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο 0,9%.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,80% και στις 35.210,29 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,46% στις 4.588,96 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει ανοδική πορεία κατά 0,32% στις 15.028,5 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.