ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Η τεχνολογία «αναιρεί» το πρόσφατο selloff λόγω Όμικρον Κύριο

23:59 - 22 Δεκ 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Η τεχνολογία «αναιρεί» το πρόσφατο selloff λόγω Όμικρον
Με θετικές τιμές έκλεισε την Τετάρτη 22/12, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας την ανάκαμψη από το πρόσφατο selloff, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Αναλυτικότερα, αυτές οι αποδόσεις φαίνεται να οφείλονται στη μετοχή της Tesla, αλλά και γενικότερα στις τεχνολογικές μετοχές.

Η μετοχή της Tesla σημείωσε ανοδική πορεία άνω του 6% αφού ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ δήλωσε ότι πούλησε «αρκετές μετοχές» για να πετύχει τον στόχο του να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, οι μετοχές των ταξιδιών και της φιλοξενίας συγκέντρωσαν κέρδη.

Οι Carnival και Royal Caribbean Cruises κατέγραψαν περισσότερο από 4% αύξηση στις μετοχές τους, ενώ η Expedia σημείωσε άνοδο 2%.

Το αίσθημα για το άνοιγμα των αποθεμάτων ενισχύθηκε επίσης από την είδηση ​​ότι το χάπι κατά της Covid-19 της Pfizer έχει λάβει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Το Paxlovid της Pfizer είναι το πρώτο φάρμακο κατ' οίκον εγκεκριμένο για την Covid-19.

«Η Pfizer είναι έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως την παράδοση στις ΗΠΑ για να βοηθήσει να φτάσει το Paxlovid στα χέρια των κατάλληλων ασθενών όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Οι τεχνολογικές μετοχές, με εξαίρεση το Meta, παλαιότερα γνωστό ως Faceboo, ώθησαν επίσης την ευρύτερη αγορά ψηλότερα.

Η Microsoft, η μητρική της Google, Alphabet, η Apple και η Amazon σημείωσαν κέρδη.

Το Coinbase σημείωσε άνοδο 2% αφού η Oppenheimer όρισε την εταιρεία κορυφαία επιλογή για το 2022, καθώς η επιτάχυνση της υιοθέτησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα συνεχίσει να ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης του χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης.

Στο οικονομικό μέτωπο, ο Αμερικανός καταναλωτής συνέχισε να παραμένει ανθεκτικός αποφεύγοντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό εν μέσω «ισχυρών προσδοκιών εισοδήματος», είπε η Jefferies.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,50% και έκλεισε στις 35.670,61 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,70% στις 4.681,67 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,80% στις 15.463,2 μονάδες.

Η ενέργεια κατέγραψε επίσης θετικές τιμές σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν από μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,7 εκατομμύρια βαρέλια, πάνω από τις προσδοκίες για πτώση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η Devon Energy, η APA και η Marathon Oil ήταν οι κορυφαίοι κερδισμένοι στον ενεργειακό τομέα.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου πρόσθεσε 1,69 δολάρια ή 2,38% την Τετάρτη, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 72,81 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου επίσης πρόσθεσε 1,39 δολάρια ή 1,88%, για να κλείσει στα 75,35 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου κατέγραψε κέρδη 0,92%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.805,15 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε στα 22,843 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε στα 4,391 δολάρια ανά λίβρα, με κέρδη 1,04% την Τετάρτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.