ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Θετικό κλείσιμο για τις γιορτές των Χριστουγέννων Κύριο

00:14 - 24 Δεκ 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Θετικό κλείσιμο για τις γιορτές των Χριστουγέννων
Οι κύριοι δείκτες της Wall Street σημείωσαν άνοδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη 23/12, αφού τα πρώτα στοιχεία έδειξαν ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού είναι λιγότερο σοβαρή από ό,τι αναμενόταν, ανεβάζοντας τη διάθεση ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων.

Ο S&P 500 βρισκόταν σε εντυπωσιακή απόσταση από το ημερήσιο υψηλό ρεκόρ του στις 22 Νοεμβρίου, οδηγώντας σε κέρδη ευρείας βάσης, έχοντας ώθηση από μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία.

Οι κατασκευαστές εμβολίων AstraZeneca και Novavax δήλωσαν ότι τα εμβόλια τους προστατεύουν από την Όμικρον καθώς τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου υποδηλώνουν ότι η εν λόγω παραλλαγή δεν προκαλεί τόσες πιθανότητες νοσηλείας, όσες η Δέλτα.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το αντιιικό χάπι της Merck & Co για την COVID-19, αφού έδωσε το πράσινο φως σε παρόμοια θεραπεία από την Pfizer Inc μια ημέρα νωρίτερα.

Καθώς οι επενδυτές κατευθύνονται προς το νέο έτος μετά από μια χρονιά που ήταν μεγάλη για τις χρηματιστηριακές αγορές, ο αντίκτυπος της παραλλαγής Όμικρον στην παγκόσμια οικονομία αναμένεται να είναι στο επίκεντρο.

Ο S&P 500 βρίσκεται σε καλό δρόμο για κέρδος 87% από το τέλος του 2018, την καλύτερη επίδοση τριών ετών σε περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Με τους όγκους συναλλαγών μικρότερους από ό,τι συνήθως ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι κύριοι δείκτες της Wall Street έμοιαζαν έτοιμοι να κλείσουν μια σύντομη εβδομάδα με έντονο ύφος. Κλειστό θα παραμείνει την Παρασκευή το χρηματιστήριο ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Και οι 11 κύριοι δείκτες του κλάδου S&P 500 ήταν υψηλότεροι, με τους οικονομικά ευαίσθητους βιομηχανικούς κλάδους και τους χρηματοοικονομικούς να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Ο δείκτης υγειονομικής περίθαλψης έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών.

Παράλληλα, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, διατηρήθηκαν κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν σταθερά, θέτοντας την οικονομία σε καλό δρόμο για ένα ισχυρό τέλος έως το 2021.

Οι μετοχές έχουν ιστορικά καλή απόδοση τις τελευταίες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης του Δεκεμβρίου και τις δύο πρώτες του Ιανουαρίου, ένα φαινόμενο γνωστό ως ράλι Άγιου Βασίλη.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,75% και έκλεισε στις 35.020,50 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,77% στις 4.732,94 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,90% στις 15.661,3 μονάδες.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου πρόσθεσε 1 δολάριο ή 1,37% την Πέμπτη, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 73,76 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου επίσης πρόσθεσε 1,31 δολάρια ή 1,74%, για να κλείσει στα 76,59 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου κατέγραψε κέρδη 0,44%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.810,05 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε στα 22,918 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε στα 4,395 δολάρια ανά λίβρα, με κέρδη 0,10% την Πέμπτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.