ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Το χρηματιστηριακό πάρτι θα συνεχιστεί το 2022

13:28 - 04 Ιαν 2022 | Χρηματιστήρια
JP Morgan: Το χρηματιστηριακό πάρτι θα συνεχιστεί το 2022
Το χρηματιστηριακό ράλι θα συνεχιστεί και το 2022, προβλέπει η JP Morgan, την ώρα που οι χρηματιστηριακοί δείκτες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ κινούνται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

«Μείνετε bullish, οι θετικοί καταλύτες δεν έχουν εξαντληθεί», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan σε σημερινή τους έκθεση. Οι κίνδυνοι, μεταξύ των οποίων η στροφή των κεντρικών τραπεζών σε πιο σφικτή νομισματική πολιτική, η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού είτε θα διαψευσθούν ή έχουν ήδη προεξοφληθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, σύμφωνα με τον οίκο.

Ανάμεσα στους παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταράξεις στις αγορές είναι νέα κύματα κορωνοϊού, μία κινεζική επιβράδυνση, οι γαλλικές εκλογές και η πρώτη αύξηση επιτοκίων από τη Fed έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα, την αισιοδοξία της JP Morgan ασπάζονται και άλλοι οίκοι, όπως η Societe Generale, η Credit Suisse, η Goldman Sachs και η BlackRock.

Η JP Morgan συστήνει overweight θέσεις στις μετοχές του Λονδίνου και της Ευρωζώνης καθώς και σε τράπεζες, ορυχεία και αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι αναλυτές εντοπίζουν και ένα καλό σημείο εισόδου στις αναδυόμενες αγορές, εκτιμώντας ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αποτελεί τώρα σε μεγάλο βαθμό παρελθόν.

Ο οίκος συστήνει ουδέτερη στάση στις αμερικανικές μετοχές, εκτιμώντας ότι η ενίσχυσή τους θα επιβραδυνθεί εάν οι υπερ-αποδόσεις του τεχνολογικού κλάδου περιοριστούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.