ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Zuckerberg: Έχασε σε λίγες ώρες το ετήσιο ΑΕΠ της Εσθονίας! Κύριο

11:23 - 04 Φεβ 2022 | Χρηματιστήρια
Zuckerberg: Έχασε σε λίγες ώρες το ετήσιο ΑΕΠ της Εσθονίας!
Ο ιδιοκτήτης του Facebook (Meta) είδε την χρηματιστηριακή του αξία της επιχείρησης να υποχωρεί περισσότερο από 230 δισ. δολάρια την Πέμπτη, σε μια ημερήσια απώλεια ρεκόρ για μια αμερικανική εταιρεία.

Οι μετοχές της Meta υποχώρησαν 26,4% αφού τα τριμηνιαία στοιχεία απογοήτευσαν τους επενδυτές. Ο Meta είπε επίσης ότι οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του Facebook (DAU) μειώθηκαν για πρώτη φορά στα 18 χρόνια ιστορίας του.

Η πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρείας οδήγησε την καθαρή περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg να πέφτει κατά 31 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η πτώση της προσωπικής περιουσίας του κ. Zuckerberg ισοδυναμεί με το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Εσθονίας.

Ακόμη και μετά από αυτή την πτώση, ο κ. Ζούκερμπεργκ έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία σχεδόν 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθεί να είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Τα αίτια της πτώσης

Η Meta προειδοποίησε επίσης για επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων ενόψει του ανταγωνισμού από αντίπαλες πλατφόρμες, όπως το TikTok και το YouTube, ενώ οι διαφημιστές περιόρισαν επίσης τις δαπάνες.

Ο κ. Zuckerberg είπε ότι η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας είχε πληγεί καθώς το κοινό, ειδικά οι νεότεροι χρήστες, προτιμούν τους ανταγωνιστές του.

Η εταιρεία προέβλεψε έσοδα μεταξύ 27 και 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα οποία ήταν χαμηλότερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:42 - 04 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.