ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαγράφονται οι ρωσικές μετοχές από τους δείκτες του MSCI

19:12 - 28 Φεβ 2022 | Χρηματιστήρια
Διαγράφονται οι ρωσικές μετοχές από τους δείκτες του MSCI
«Mη επενδύσιμες» είναι πλέον οι ρωσικές μετοχές, μετά το «μπαράζ» κυρώσεων από τη Δύση κατά της Ρωσίας λόγω της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία. Επόμενο «βήμα» η έξοδος όλων των ρωσικών εισηγμένων επιχειρήσεων από τους δείκτες του MSCI.

«Δεν θα ήταν λογικό να συνεχίσουμε να συμπεριλαμβάνουμε ρωσικούς τίτλους εάν οι πελάτες και οι επενδυτές μας δεν μπορούν να συναλλάσσονται στην αγορά», δήλωσε στο Reuters ο Δημήτρης Μελάς, επικεφαλής του διεθνούς τμήματος έρευνας μετοχών και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Δεικτών του MSCI. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είναι εμφανές σε όλους ότι η ρωσική αγορά είναι πολύ δύσκολο να εμπορευθεί και ουσιαστικά, σήμερα είναι μη επενδύσιμη».

«Το φυσικό επόμενο βήμα που θα μπορούσαμε δυνητικά να εφαρμόσουμε -δεν έχουμε πάρει ακόμη καμία απόφαση- αλλά το φυσικό επόμενο βήμα μπορεί να είναι να εξετάσουμε πραγματικά την κατάργηση του MSCI Russia ή την αφαίρεση ρωσικών τίτλων από τους δείκτες μας», σημείωσε ο κ. Μελάς.

Τόνισε, δε, ότι ο MSCI θα ξεκινήσει άμεσα διαβουλεύσεις με τους επενδυτές, με αντικείμενο την έξοδο των ρωσικών μετοχών. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, όπως διαβεβαίωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο MSCI ξεκαθάρισε πως δεν θα εφαρμόσει αλλαγές για ρωσικούς τίτλους που είχε ανακοινώσει προηγουμένως στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δεικτών του Φεβρουαρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:19 - 28 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.