ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Το «Bear Market Rally» ολοκληρώθηκε- «Καταφύγιο» τα ομόλογα Κύριο

13:51 - 04 Απρ 2022 | Χρηματιστήρια
Morgan Stanley: Το «Bear Market Rally» ολοκληρώθηκε- «Καταφύγιο» τα ομόλογα
Το πρόσφατο ράλι στις αγορές μετοχών φτάνει στο τέλος του, εκτιμά ο επικεφαλής αναλυτής ΗΠΑ της Morgan Stanley, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να αναζητήσουν καταφύγιο στα ομόλογα καθώς επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας, ο γνωστός για τις επιφυλακτικές θέσεις του Μάικλ Γουίλσον, γράφει ότι "το bear market ράλι τελείωσε". Kάτι που σύμφωνα με τον ίδιο "μας αφήνει πιο θετικούς βραχυπρόθεσμα απέναντι στα ομόλογα παρά για τις μετοχές, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την ανάπτυξη – εξ ου και επιμένουμε σε μια αμυντική στάση".

Η εκτίμηση του Γουίλσον είναι ότι η οικονομία οδεύει προς μια απότομη επιβράδυνση, λόγω "υποχώρησης της ζήτησης από τα ύψη που είχε το περασμένο έτος με τη δημοσιονομική τόνωση, συμπίεσης της ζήτησης από τις υψηλές τιμές, εκτόξευσης τιμών τροφίμων και ενέργειας από τον πόλεμο που λειτουργεί ως φορολογία, αλλά και αύξησης των αποθεμάτων που πλέον έχουν ισοσκελιστεί με τη ζήτηση".

Έτσι, το πιο σφιχτό μακροοικονομικό περιβάλλον θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αγνοηθεί από τους επενδυτές, καθώς "ψαλιδίζει" τα εταιρικά κέρδη.

Όπως επισημαίνει πάντως το Bloomberg, παρά τις ανησυχίες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επακόλουθες κυρώσεις σε μια χώρα στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσφοράς εμπορευμάτων θα επιδεινώσουν περαιτέρω τις πιέσεις στο πληθωρισμό που καταγράφει ήδη ρεκόρ, οι αγορές τόσο σε ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη ανέκαμψαν τον Μάρτιο, ισοσκελίζοντας τις τριμηνιαίες απώλειές τους.

Ωστόσο, ο Γουίλσον και η ομάδα του συμβουλεύουν τους επενδυτές "να πουλήσουν".

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία θέση που έρχεται σε έντονη αντίθεση με εκείνη της ομάδας της JPMorgan, η οποία συνεχίζει να υπογραμμίζει τα ανοδικά περιθώρια για τις μετοχές, λέγοντας ότι οι ανησυχίες για την ανάπτυξη είναι υπερβολικές.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:59 - 04 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.