ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Η Amazon επηρέασε αρνητικά τους δείκτες Κύριο

23:02 - 29 Απρ 2022 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Η Amazon επηρέασε αρνητικά τους δείκτες
Με «κόκκινες» τιμές έκλεισαν την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου οι δείκτες της Wall Street, καθώς τα πτωτικά στοιχήματα στον τομέα της τεχνολογίας επανήλθαν, αφού η Amazon ανακοίνωσε την πρώτη τριμηνιαία απώλεια από το 2015.

Η Amazon υποχώρησε περισσότερο από 15% σε χαμηλό δύο ετών αφού ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέγραψε μία απροσδόκητη τριμηνιαία απώλεια καθώς η αξία του μεριδίου της στη Rivian πλήττει τα αποτελέσματα. Η Rivian, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων, έχει σημειώσει πτώση σχεδόν 80% από τότε που εισήλθε στο χρηματιστήριο πέρυσι.

Την ίδια στιγμή η Apple ξεπέρασε εύκολα τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά επισήμανε τον αντίκτυπο των προβλημάτων στην αλυσίδα ζήτησης και εφοδιασμού στην Κίνα. Η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 2%.

Οι τιμές των τεχνολογικών μετοχών που παρατηρήθηκαν αυτήν την εβδομάδα από την τεχνολογία megacap, συμπεριλαμβανομένης της Alphabet, των Meta Platforms, της Microsoft Corporation, της Apple και της Amazon, που συλλογικά αποτελούν περισσότερο από το ένα τέταρτο του S&P 500, έκαναν πολλούς να τη θεωρούν κομβική εβδομάδα που θα μπορούσε είτε να προσθέσει στο αρνητικό κλίμα στην ευρύτερη αγορά είτε να προσφέρει την επιθυμητή σταθερότητα.

Η πρόσθετη πίεση από ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων, που βλάπτει το αναπτυξιακό κλίμα, θα μπορούσε να αναγκάσει τους επενδυτές να ξανασκεφτούν πόσο ρόλο θα παίξει η μεγάλη τεχνολογία στα χαρτοφυλάκιά τους.

«Αυτές είναι οι μετοχές ώθησαν την αγορά εδώ και χρόνια και τώρα θα πρέπει να επιστρέψουμε σε περισσότερη ισορροπία», δήλωσε ο Eric Diton, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της The Wealth Alliance.

Οι μετοχές ημιαγωγών έπαιξαν επίσης ρόλο στο ευρύτερο selloff της αγοράς, καθώς η Intel Corporation σημείωσε πτώση άνω του 6%.

Κατά τα άλλα, η Tesla αντιστάθμισε τα κέρδη για να διαπραγματευτεί σταθερά αφού ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ είπε ότι δεν θα πουλούσε περισσότερες μετοχές για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία του στο Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Tesla πούλησε περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές αφού συμφώνησε να αγοράσει το Twitter.

Όλα αυτά τα δεδομένα συνηγόρησαν στο να κλείσει ο Dow Jones με απώλειες 2,40% στις 33.103,59 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 3,35% στις 4.144,03 μονάδες και ο Nasdaq έχασε 3,84% στις 12.376,81 μονάδες.

Στο «κόκκινο» έκλεισαν και οι τιμές του πετρελαίου. Ειδικότερα, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 0,50% κλείνοντας στα 106,72 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου έχασε 0,96% και έκλεισε στα 104,35 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδικό ωστόσο ήταν το κλείσιμο για τον χρυσό. Πιο αναλυτικά, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 0,26% και έκλεισε στα 1.896,25 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι Μαΐου υποχώρησε κατά 1,71% στα 22,785 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε κατά 1,22% στα 4,379 δολάρια η λίβρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.