ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορλάντο Μπράβο: Ζοφερό το μέλλον των εταιρειών τεχνολογίας Κύριο

15:20 - 18 Ιουν 2022 | Χρηματιστήρια
Ορλάντο Μπράβο: Ζοφερό το μέλλον των εταιρειών τεχνολογίας
Τη ζοφερή προειδοποίηση του για τον τομέα της τεχνολογίας εξέφρασε ο Ορλάντο Μπράβο, ιδρυτής της εταιρείας εξαγορών που ειδικεύεται σε τομείς υπηρεσιών λογισμικού και τεχνολογίας, Thoma Bravo, μιλώντας στο «Squawk Box Europe» του CNBC την Πέμπτη.

Για χρόνια, ο τομέας της τεχνολογίας ηγείται του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με εταιρείες όπως η Apple και η Microsoft να αναδεικνύονται σε κάποιες από τις πιο πολύτιμες σε αξία στον κόσμο.

Ωστόσο, το 2022, οι μετοχές της τεχνολογίας αντιμετωπίζουν σοβαρά πλήγματα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να «τιθασεύσουν» τον πρωτοφανή πληθωρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed πραγματοποίησε την Τετάρτη την πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων από το 1994.

«Όταν οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των επενδυτών τους, στην πορεία προς την κερδοφορία, δεν πρόκειται να αισθάνονται καλά με αυτό που συμβαίνει γύρω τους», τόνισε ο Μπράβο, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα απαιτούνται πολλές μειώσεις κόστους και αρκετός πόνος». 

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που πλήττονται 

Οι μετοχές του Netflix και του Zoom έχουν υποχωρήσει περίπου 63% και 70%, αντίστοιχα.

Η Peloton, η εταιρεία εξοπλισμού γυμναστικής, έχει χάσει περισσότερο από το 90% της αξίας της.

Οι επιπτώσεις του sell-off σε μετοχές τεχνολογίας γίνονται αισθητές και από ιδιωτικές εταιρείες, με την Klarna να περικόπτει την αποτίμησή της κατά ένα τρίτο, σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης.

Η Thoma Bravo κάποια στιγμή φημολογήθηκε ότι ενδιαφέρθηκε να κάνει μια αντιπροσφορά στην προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Έλον Μασκ για να αγοράσει το Twitter

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε έναν αγωγό εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ευκαιριών ανάληψης ιδιωτών και προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιες από αυτές θα προσφέρουν τα υψηλότερα ποσοστά απόδοσης στους επενδυτές μας», τόνισε ο ιδρυτής της Bravo.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 18 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.