ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικράτησαν οι αγοραστές στη Wall Street- Πρωταγωνιστής ο Nasdaq Κύριο

23:23 - 23 Ιουν 2022 | Χρηματιστήρια
Επικράτησαν οι αγοραστές στη Wall Street- Πρωταγωνιστής ο Nasdaq
Με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο, η Wall Street ολοκλήρωσε με θετικά πρόσημα τη συνεδρίαση της Πέμπτης (23/6) στον απόηχο της διήμερης κατάθεσης του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 30.677,36 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,98% στις 3.796,80 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,62% στις 11.232,19 μονάδες.

Μέχρι στιγμής και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σημειώνουν κέρδη στην εβδομάδα, με τον Dow Jones να καταγράφει άνοδο 2,6%, τον S&P 500 3,3% και τον Nasdaq 4%.

Μεταξύ άλλων, ο Πάουελ χαρακτήρισε «άνευ όρων» τη δέσμευσή του για τον περιορισμό του πληθωρισμού. «Έχουμε μια αγορά εργασίας που είναι ως ένα βαθμό μη βιώσιμη και βρισκόμαστε πολύ μακριά από τον στόχο μας για τον πληθωρισμό», είπε στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου κατά τη δεύτερη ημέρα της εξαμηνιαίας κατάθεσής του.

Η βελτιωμένη εικόνα του τεχνολογικού κλάδου συνδέεται με την αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου, η οποία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Σημειώνεται ότι οι τιμές του τεχνολογικού κλάδου κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με την πορεία των ομολόγων, καθώς είναι ο κλάδος που πλήττεται σε περίπτωση αύξησης του κόστους δανεισμού.

Στα μάκρο της ημέρας, κοντά σε υψηλό πενταμήνου παρέμειναν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, υποχώρησαν κατά μόλις 2.000 στις 229.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουνίου.

Παράλληλα, η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Ιούνιο. Η S&P Global ανακοίνωσε ότι ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος καταγράφει τη δραστηριότητα στον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών, βούτηξε στις 51,2 μονάδες αυτό τον μήνα, από 53,6 τον Μάιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

Ξανά στο «κόκκινο» το πετρέλαιο και ο χρυσός

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων έκλεισε σήμερα το αργό, με τις τιμές του πετρελαίου να κινούνται πτωτικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το Brent παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε τις συναλλαγές έχοντας χάσει 1,5% στα 110 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, το συμβόλαιο Αυγούστου για το αμερικανικό WTI υποχώρησε κατά 1,9% στα 104,2 δολάρια το βαρέλι.

Με απώλειες έκλεισε και η τιμή του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη μέρα μετά τις νέες δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ,  οι οποίες ενίσχυσαν τον ανταγωνιστή του χρυσού, που είναι το αμερικανικό δολάριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε τις συναλλαγές του με απώλειες 0,5% στα 1.829,8 δολάρια η ουγγιά. Αντίστοιχα, το ασήμι Ιουλίου έχασε 1,8% στα 21,042 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός κατέγραψε «βουτιά» 5,2% στα 3,739 δολάρια η λίβρα, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 περίπου μηνών.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:53 - 23 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.