ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, προσπαθώντας για το rebound

17:47 - 28 Ιουν 2022 | Χρηματιστήρια
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, προσπαθώντας για το rebound
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (28/6), με την αγορά να προσπαθεί να ανακάμψει μετά τις απώλειες του ξεκινήματος της εβδομάδας.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,34% στις 31.546,50 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,11% στις 3.903,23 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,46% στις 11.472,21 μονάδες.

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία ήταν απογοητευτικά, καθώς ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο 98,7 από 103,2 τον Μάιο και έχασε την εκτίμηση του Dow Jones για 100.

Τα αδύναμα στοιχεία προέκυψαν καθώς οι φόβοι για ύφεση έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό καθώς η Federal Reserve προσπαθεί να καταπολεμήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Οι κινήσεις ακολούθησαν μέτριες απώλειες στη Wall Street καθώς το ράλι επιστροφής σταμάτησε την προηγούμενη συνεδρίαση.

Την Τρίτη, η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς Covid για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, μειώνοντας τον χρόνο καραντίνας κατά την άφιξή τους κατά το ήμισυ σε επτά ημέρες. Αυτό ώθησε σε άνοδο τις μετοχές των ταξιδιών και των καζίνο. Τα Wynn Resorts και Las Vegas Sands αυξάνονται περισσότερο από 7% το καθένα, η United έκανε άλμα 6%, ενώ η American και η Delta Air Lines προσθέτουν πάνω από 5% η καθεμία.

Οι μετοχές της Disney ανεβαίνουν επίσης περισσότερο από 3%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Shanghai Disneyland θα ανοίξει ξανά αυτή την εβδομάδα.

Παρά την ανάκαμψη της περασμένης εβδομάδας, ο S&P 500 υποχώρησε σχεδόν 13% το δεύτερο τρίμηνο, σε τροχιά να σημειώσει το χειρότερο τρίμηνο από το πρώτο τρίμηνο του 2020, με φόντο τότε την πανδημία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.