ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στις ασιατικές αγορές-Πτώση άνω του 2% στο Χονγκ Κονγκ

10:05 - 29 Ιουν 2022 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στις ασιατικές αγορές-Πτώση άνω του 2% στο Χονγκ Κονγκ
Στα «κόκκινα» έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης (29/6) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, με τις μετοχές στο Χονγκ Κονγκ να ηγούνται των απωλειών.

Ο Σέιν Όλιβερ, επικεφαλής οικονομολόγος της AMP, δήλωσε ότι οι αγορές θα παραμείνουν ευάλωτες μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα για το εάν μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση.

«Ακόμη και αν δεν έχουμε ύφεση, θα δούμε μια αρκετά σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης στην Ασία, και αυτό θα επιβαρύνει τα κέρδη των εταιρειών, οπότε υποψιάζομαι ότι θα έχουμε και μεγαλύτερη πτώση», είπε στο CNBC. «Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος σε ορίζοντα 12μήνου, αλλά τους επόμενους τρεις ή τέσσερις μήνες νομίζω ότι θα δούμε και άλλες απώλειες», συμπλήρωσε.

Αναλυτές εκτιμούν επίσης ότι η επιθετική πολιτική της Fed για να δαμάσει τον πληθωρισμό θα συνεχίσει να επιβαρύνει τις αγορές.

Η Κίνα μείωσε στο μισό την περίοδο καραντίνας για τους διεθνείς ταξιδιώτες την Τρίτη, κάνοντας άλλο ένα βήμα μακριά από τους αυστηρούς της ελέγχους για Covid που ισχύουν για περισσότερα από δύο χρόνια.

Οι άνθρωποι που φτάνουν από το εξωτερικό θα πρέπει τώρα να τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες κατά την άφιξη και τρεις ημέρες στο σπίτι, σε σύγκριση με έως και 21 ημέρες σε μια κεντρική εγκατάσταση που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ότι η διοίκηση του Χονγκ Κονγκ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της υποχρεωτικής καραντίνας στα ξενοδοχεία σε πέντε ημέρες, από επτά.

Στα μάκρο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία μειώθηκε, σύμφωνα με επίσημες έρευνες. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της Νότιας Κορέας υποχώρησε, φθάνοντας στο 96,4 για τον Ιούνιο του 2022, σημειώνοντας πτώση 6,2 μονάδων σε σχέση με τον Μάιο.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία υποχώρησε τον Ιούνιο, με τον δείκτη στο 32,1, έναντι 34,1 τον Μάιο. Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 3,6% τον Μάιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας τρίτο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία αυξήθηκαν 0,9% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο, καταγράφοντας την ίδια αύξηση που είχαν σημειώσει τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,91%, κλείνοντας στις 26.804,60 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε πτώση 2,27% στις 21.916 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έπεσε 1,40% στις 3.361,52 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,78% στις 12.752,24 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted σημείωσε πτώση 1,29 % και έκλεισε στις 15.240,13 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 1,82% στις 2.377,99 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 6.700,20 μονάδες, υποχωρώντας 0,94%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.