ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπαθούν να… συνέλθουν οι ευρωαγορές- Ισχυρά κέρδη στο άνοιγμα

11:16 - 06 Ιουλ 2022 | Χρηματιστήρια
Προσπαθούν να… συνέλθουν οι ευρωαγορές- Ισχυρά κέρδη στο άνοιγμα
Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (6/7), προσπαθώντας να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα της προηγούμενης συνεδρίασης.

Οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής οδηγούν τα κέρδη, προσθέτοντας 2,8% .

Οι μετοχές της Just Eat Takeaway ανεβαίνουν περισσότερο από 16% αφού η Amazon συμφώνησε να λάβει μερίδιο 2% στη θυγατρική της στις ΗΠΑ GrubHub προκειμένου να δώσει πρόσβαση στα Prime μέλη της.

Στο κάτω μέρος του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, ο γερμανικός κολοσσός φυσικού αερίου Uniper υποχωρεί 5,7%, καθώς συνεχίζει τις συνομιλίες διάσωσης με τη γερμανική κυβέρνηση.

Οι φόβοι για ύφεση έχουν αυξηθεί στην περιοχή, οδηγώντας την Τρίτη τις μετοχές σε απώλειες.

Ο οικονομικός δείκτης Sentix του Ιουλίου τη Δευτέρα έδειξε ότι το ηθικό των επενδυτών σε όλες τις 19 χώρες της ευρωζώνης έχει βυθιστεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, υποδεικνύοντας μια «αναπόφευκτη» ύφεση.

Την Τρίτη, το ευρώ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δύο δεκαετίες, καθώς οι φόβοι για ύφεση αυξήθηκαν, με τις τιμές του φυσικού αερίου να εκτινάσσονται στα ύψη και τον πόλεμο στην Ουκρανία να μην δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν επίσης την Τρίτη πριν προχωρήσουν σε καθυστερημένη ανάκαμψη. Οι επενδυτές προσβλέπουν στη δημοσίευση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς την Τετάρτη.

Οι ανακοινώσεις δεδομένων των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνουν επίσης την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουνίου την Παρασκευή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones, η αύξηση των θέσεων εργασίας πιθανότατα επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει στο 3,6%.

Στα μάκρο, μικρή αύξηση κατέγραψαν οι παραγγελίες μεταποίησης στη Γερμανία τον Μάιο, παρά το γεγονός ότι οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,87% στις 408,20 μονάδες. 

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,84% στις 12.634,09 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά 2% στις 5.910,48 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 1,94%  στις 7.161,40 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,09%, στις 20.925 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,67%% στις 8.009,16 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει άνοδο 0,32% στις 5.899,34 μονάδες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.