ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη για την Wall Street-Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Fed Κύριο

23:20 - 06 Ιουλ 2022 | Χρηματιστήρια
Κέρδη για την Wall Street-Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Fed
Ανοδικά κινήθηκαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης, με τις ανησυχίες για μια παγκόσμια ύφεση να εξακολουθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Ειδικότερα, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,11 % στις 31.002,65 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,31 % στις 3.842,60 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης, Nasdaq, κέρδισε 0,28 % στις 11.354,46 μονάδες.

Οι κινήσεις των επενδυτών παρουσιάζονται αρκετά επιφυλακτικές, με την αγορά να προσπαθεί να βρει τα πατήματά της μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση όπου πρωταγωνίστησαν οι μεγάλες διακυμάνσεις, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο μετά από απώλειες 2% στις τελευταίες ώρες.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη καταπολέμησης του αυξανόμενου πληθωρισμού, ακόμα κι αν αυτό προκαλέσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, έδωσαν οι αξιωματούχοι της Fed κατά τη διήμερη συνάντησή τους τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) που δόθηκαν σήμερα (6/7) στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, αναφερόμενα στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed κατά 75 μονάδες βάσης, τα μέλη της FOMC υπογράμμισαν πως η κίνηση ήταν επιβεβλημένη για τον περιορισμό των αυξήσεων του κόστους ζωής, ο οποίος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 41 χρόνια.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, υποχώρηση 55,3% σημείωσε τον Ιούνιο ο δείκτης ISM για το επιχειρηματικό κλίμα στις ΗΠΑ, σε εταιρείες προσανατολισμένες στις υπηρεσίες, όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία και λιανικές πωλήσεις.

Μεταξύ άλλων, μικρή υποχώρηση παρουσίασαν και οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, οι οποίες ανήλθαν σε 11,3 εκατομμύρια τον Μάιο.

Νέα «βουτιά» για το πετρέλαιο

Νέα πτώση κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας σε χαμηλό 12 εβδομάδων, με τους επενδυτές να ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να πληγεί η ενεργειακή ζήτηση από μία επικείμενη παγκόσμια ύφεση.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου, έχασε 0,98%  στα 98,52 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα, το Brent Αυγούστου παρουσίασε απώλειες κατά 2,3% στα 100,42 δολάρια το βαρέλι.

Συνεχίζεται το πτωτικό σερί και για τον χρυσό

Απώλειες κατέγραψε στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 1,45% στα 1.738,45 δολάρια ανά ουγγιά.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν το ασήμι και ο χαλκός. Ειδικότερα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,35% στα 19,188 δολάρια ανά ουγγιά.

Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,83% στα 3,4432 δολάρια ανά λίβρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.