ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Walmart και ΔΝΤ οδηγούν σε απώλειες τη Wall Street

17:16 - 26 Ιουλ 2022 | Χρηματιστήρια
Walmart και ΔΝΤ οδηγούν σε απώλειες τη Wall Street
Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (26/7), με τους επενδυτές να εμφανίζονται προβληματισμένοι σχετικά με τις προσεχείς ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,30% στις 31.893,12 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,60% στις 3.943,20 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,95% στις 11.670,94 μονάδες.

Η Walmart ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναθεώρησε πτωτικά της εκτιμήσεις για τα τριμηνιαία και ετήσια κέρδη λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και της μείωσης της κατανάλωσης. Στον απόηχο των παραπάνω δηλώσεων, η Walmart σημείωσε «βουτιά» 8% την Τρίτη, παρασύροντας στον «χωρό» και άλλες εταιρείες όπως τις Target και Kohl's, οι οποίες σημείωσαν πτώση περίπου 5%, με τις Amazon και Dollar General να καταγράφουν πτώση 4%.

«Το πιο σημαντικό από την ανακοίνωση της Walmart είναι πώς ο πληθωρισμός αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών», δήλωσε ο Robert Cantwell, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Upholdings. «Τα τρόφιμα αποτελούν πλέον μεγαλύτερο μερίδιο των προϋπολογισμών των ατόμων, αλλά οι συνολικές δαπάνες παραμένουν γενικά ανέπαφες».

Μεταξύ άλλων, σε χαμηλές «πτήσεις» κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της General Motors για το β’ τρίμηνο του 2022, με την εταιρεία να παραδίδει λιγότερα από 100.000 οχήματα λόγω των ελλείψεων σε εξαρτήματα και ανταλλακτικά.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,14 δολάριο ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων περί 1,20 δολαρίου ανά μετοχή. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, τα κέρδη είχαν καθοριστεί σε 1,97 δολάριο ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Coca-Cola αυξήθηκαν 1% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες κερδών και εσόδων, επικαλούμενη την ανάκαμψη του όγκου πωλήσεων από την πανδημία και την υψηλότερη τιμή.

Παράλληλα, την Τετάρτη, μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC), αναμένεται να ανακοινωθεί νέα αύξηση των επιτοκίων της, από 0,75% έως 1%, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς.

Από την πλευρά του, «καμπανάκι» κινδύνου κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποβαθμίζοντας εκ νέου τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, τονίζοντας μάλιστα πως οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές μοιάζουν «ζοφερές και περισσότερο αβέβαιες». Σύμφωνα με τη νέα του έκθεση, το ΔΝΤ αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί 3,2% φέτος, προτού επιβραδυνθεί περαιτέρω σε ρυθμό 2,9% το 2023.

Οι αναθεωρήσεις σηματοδοτούν υποβάθμιση κατά 0,4% και 0,7% αντίστοιχα, από τις εκείνες του περασμένου Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.