ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street-Σε υψηλό τριμήνου ο Nasdaq Κύριο

23:21 - 03 Αυγ 2022 | Χρηματιστήρια
Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street-Σε υψηλό τριμήνου ο Nasdaq
Επαναφορά στα κέρδη μετά από δύο σερί πτώσεις και μάλιστα με θεαματικό τρόπο για το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να ξεχωρίζει και να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του περασμένου Μαΐου.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (3/8) ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 1,29% στις 32.812,50 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,53% στις 4.153,76 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 2,59% στις 12.668,16 μονάδες.

Στις μετοχές των εταιρειών, η Apple και η Amazon έκαναν ράλι σχεδόν 4%, ενώ η Meta Platforms κινήθηκε υψηλότερα κατά 5,4%. Η PayPal «εκτινάχθηκε» σχεδόν 10% αφού αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της.

Θετικά λειτούργησαν και τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία. Όπως έδειξε η έρευνα του Institute for Supply Management, ο κλάδος των υπηρεσιών στις ΗΠΑ εμφάνισε βελτίωση τον Ιούλιο. Ειδικότερα, το ISM ανακοίνωσε ότι ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI ανέκαμψε στις 56,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από 55,3 μονάδες τον Ιούνιο, τερματίζοντας ένα σερί τριών διαδοχικών μηνών επιβράδυνσης.

Επιπλέον, οι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν 2% τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, καταγράφοντας μεγαλύτερη άνοδο από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές. Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 1,4%.

Νέα «βουτιά» για το πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση του OPEC+ να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή του «μαύρου χρυσού» τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι τα μέλη του οργανισμού αποφάσισαν την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά επιπλέον 100.000 βαρέλια την ημέρα για τον Σεπτέμβριο.

Πιέσεις στο πετρέλαιο άσκησαν και τα νέα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα αποθέματα αργού και βενζίνης που έδειξαν απρόσμενη άνοδο την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε η Αρχή πληροφοριών ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου της χώρας αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Ιουλίου, την ώρα μάλιστα που αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν πτώση της τάξεως των 600.000 βαρελιών. Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 200.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 225,3 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μεγάλη να μειωθούν έντονα κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.​

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate σημείωσε «βουτιά» 4% και έκλεισε στα 90,66 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, το αργό τύπου Brent υποχώρησε κατά 3,7% και έκλεισε στα 96,78 δολάρια το βαρέλι.

Τέλος στο πενθήμερο ανοδικό σερί του χρυσού

Ήπια πτωτικά κινήθηκε την Τετάρτη ο χρυσός, ο οποίος «έσπασε» το σερί των κερδών του μετά από πέντε ημέρες. Το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε πιέσεις από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, αλλά και από το ισχυρό αμερικανικό δολάριο, καθώς περιόρισαν την ελκυστικότητα του χρυσού.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε σήμερα κατά 0,7% και ολοκλήρωσε στα 1.776,40 δολάρια η ουγγιά. Παράλληλα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το ασήμι σημείωσε πτώση 1,2% στα 19,89 δολάρια η ουγγιά, ενώ και ο χαλκός έχασε 1,4% στα 3,52 δολάρια η λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:41 - 03 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.