ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασιατικές αγορές: Οι εξαγωγές αυτοκινήτων έδωσαν... γκάζι στον Nikkei

09:45 - 17 Αυγ 2022 | Χρηματιστήρια
Ασιατικές αγορές: Οι εξαγωγές αυτοκινήτων έδωσαν... γκάζι στον Nikkei
Μικτά πρόσημα κατέγραψαν τα χρηματιστήρια στην Ασία την Τετάρτη (17/8), καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στο 3%, ενώ στην Ιαπωνία τα στοιχεία για τις εξαγωγές ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Οι μετοχές στην Ιαπωνία σημείωσαν άνοδο 1,23%, καθώς η χώρα ανέφερε καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των εξαγωγών για τον Ιούλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Η αύξηση των εξαγωγών της κατά 19% ξεπέρασε το 18,2% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv. Βασική αιτία η ισχυρή ανάκαμψη των εξαγωγών αυτοκινήτων.

Και στην ηπειρωτική Κίνα είχαμε θετικά πρόσημα, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 0,28% και το Shenzhen Component 0,64%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ήταν 0,84% ισχυρότερος.

Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας διανομής τροφίμων Meituan αυξήθηκαν κατά 4,8%. Η κίνηση σηματοδοτεί μια ανάκαμψη από τη βουτιά 9% την Τρίτη, η οποία ακολούθησε μια αναφορά ότι η Tencent σχεδιάζει να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου της 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi παρά το θετικό ξεκίνημα έκλεισε τελικά με απώλειες 0,79%, καθώς Hyundai, Kia και Kanwha Aerospace έχασαν περίπου 2%.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε επίσης κατά 0,22%, ενώ το αυστραλιανό δολάριο συνεχίζει να αποδυναμώνεται.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας ήταν 0,43% υψηλότερος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.