ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall Street μετά το sell-off της Παρασκευής

17:13 - 29 Αυγ 2022 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στη Wall Street μετά το sell-off της Παρασκευής
Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (29/8), καθώς οι ανησυχίες για μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική από τη Fed παραμένει εδώ και μέρες στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Πιο συγκεκριμένα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,62% στις 32.081,96 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά 0,35% στις 4.043,60 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,34% στις 12.099,26 μονάδες.

Η Wall Street υπέστη ένα απότομο sell-off την Παρασκευή, όταν οι σύντομες και «ωμές» δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζέρομ Πάουελ, στο Jackson Hole, φάνηκε να σβήνουν τις ελπίδες ότι η κεντρική τράπεζα θα αλλάξει την επιθετική πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1.008 μονάδες, ή λίγο περισσότερο από 3%, καταγράφοντας τη χειρότερη μέρα του από τον Μάιο. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite υποχώρησαν 3,4% και 3,9%, αντίστοιχα. Η αποτόμη «βουτιά» διέγραψε τα κέρδη του Αυγούστου και για τους τρεις σημαντικότερους δείκτες.

Παράλληλα, στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Isabel Schnabel προειδοποίησε ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να συνεχίσουν να καταπολεμούν τον πληθωρισμό, ακόμα κι αν οδηγεί τις οικονομίες σε ύφεση.

Από την άλλη, ο Mohamed El-Erian, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC τη Δευτέρα, ότι έρχεται περισσότερη αστάθεια για τις αγορές καθώς οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως γίνονται πιο επιθετικές. Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz υπογράμμισε ότι οι αγορές απέτυχαν να εσωτερικεύσουν τρία πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του ότι πολλές κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να είναι πιο επιθετικές στον αγώνα τους να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό.

Οι τεχνολογικές μετοχές οδηγήθηκαν σε πρόωρες απώλειες τη Δευτέρα, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν μετά την ομιλία του πρόεδρου της Fed. Οι Meta Platforms, Amazon και Apple σημείωσαν πτώση πάνω από 1% η καθεμία στις προκαταρκτικές συναλλαγές, ενώ η Microsoft, η Alphabet, το Netflix και το Twitter υποχώρησαν σχεδόν 1%. Η Salesforce έχασε περίπου 1,6% στις αρχές της διαπραγμάτευσης.

Στο πεδίο των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 20.000 δολάρια τη Δευτέρα. Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο υποχώρησε 5% από το κλείσιμο της Παρασκευής και έφτασε στο χαμηλό των 19.526 δολαρίων κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από τις 14 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.