ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά πρόσημα στη Wall Street- Στο προσκήνιο τα εταιρικά αποτελέσματα

18:07 - 23 Ιαν 2023 | Χρηματιστήρια
Θετικά πρόσημα στη Wall Street- Στο προσκήνιο τα εταιρικά αποτελέσματα
Με κέρδη ξεκινά η εβδομάδα για το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να αξιολογούν το ενδεχόμενο μίας πιθανής επιβράδυνσης στις αυξήσεις επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve).

Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν πτώση στις τιμές χονδρικής και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, που μαζί με τα σχόλια από αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας, σηματοδοτούν μία επιβράδυνση από τη Fed.

«Με τους επενδυτές να αυξάνουν την πεποίθησή τους ότι πιθανόν να είδαμε την κορύφωση του πληθωρισμού, είναι σαφές ότι πλέον κοιτάζουν πέρα από τον τρέχοντα κύκλο αυξήσεων, σε μια ενδεχόμενη παύση και ενδεχομένως ακόμη και μειώσεις στη συνέχεια», έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank, Henry Allen. «Αλλά με τους επενδυτές να έχουν πλέον τιμολογήσει τις καλές ειδήσεις σχετικά με τον πληθωρισμό, ο κίνδυνος είναι εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί πιο επίμονος», προειδοποίησε.

Παράλληλα, η επενδυτική κοινότητα προετοιμάζεται για μία γεμάτη ανακοινώσεις εβδομάδα εταιρικών αποτελεσμάτων. Περίπου το 40% των εισηγμένων του Dow Jones έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2022, τα οποία θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το πώς οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό και τα επιτόκια. Μερικά μεγάλα ονόματα που θα προβούν σε ανακοινώσεις είναι οι Microsoft, IBM, Tesla, Visa και Mastercard.

Στο πεδίο των σημερινών (23/1) συναλλαγών της Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,24% στις 33.455,47 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,52% στις 3.993,13 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,98% στις 11.249,51 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:19 - 23 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.