ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Profit taking στη Wall Street-Εταιρικά αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο

18:18 - 24 Ιαν 2023 | Χρηματιστήρια
Profit taking στη Wall Street-Εταιρικά αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο
Ελεγχόμενη πτώση σημειώνουν σήμερα (24/1) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά το διήμερο ανοδικό σερί του χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους. Τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα κρατούν τις απώλειες σε ήπια επίπεδα, ενώ υποχωρούν περισσότερο οι μετοχές εταιρειών παραγωγής τσιπ έπειτα από την έντονη άνοδό τους.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Τρίτης ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,40% στις 33.494,39 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,28% στις 4.008,50 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,18% στις 11.343,60 μονάδες.

Μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματά τους είναι οι GE, Johnson & Johnson, Verizon, 3M, Lockheed, Raytheon και Travelers. Μετά το σημερινό κλείσιμο της αγοράς, ανακοινώνουν οι Microsoft και Texas Instruments.

Στα μάκρο της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή, που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες, διαμορφώθηκε στις 46,6 μονάδες τον Ιανουάριο από 45,0 στο τέλος του 2022. Η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ήταν η βραδύτερη από τον προηγούμενο Οκτώβριο, σύμφωνα με την έρευνα της S&P Global.

Πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), η οποία συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, την 1η Φεβρουαρίου η Fed αναμένεται να προχωρήσει σε μία νέα αύξηση των επιτοκίων της, με πιο ήπιο -κατά πάσα πιθανότητα- ρυθμό συγκριτικά με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Στο μεταξύ, λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, παρατηρήθηκαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα, καθώς δεκάδες μετοχές εισηγμένων εμφάνισαν ασυνήθιστα υψηλούς όγκους συναλλαγών.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:37 - 24 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.