ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Freedom Finance Europe: Οι πιο υποσχόμενες μετοχές κάτω από $100

19:05 - 08 Φεβ 2023 | Χρηματιστήρια
Freedom Finance Europe: Οι πιο υποσχόμενες μετοχές κάτω από $100
Οι αναλυτές της Freedom Finance Europe πιστεύουν ότι η μειωμένη αξία κάποιων μετοχών στο χρηματιστηριακό ταμπλό, αποτελεί ιδανική ευκαιρία για trading.

Πολλές εταιρείες «πρώτης γραμμής» επηρεάζονται από ιδιαίτερες συνθήκες της αγοράς με αποτέλεσμα να εμφανίζουν μειωμένη τιμή της μετοχής τους για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Έτσι, εταιρείες με καλές προοπτικές είναι διαθέσιμες σε ελκυστικές τιμές. Παρόλα αυτά, η επιλογή μετοχών που υπόσχονται καλές αποδόσεις μακροχρόνια, θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα περισσότερους παράγοντες.

Οι αναλυτές της Freedom Finance έχουν εντοπίσει πέντε μετοχές οι οποίες παραμένουν υποτιμημένες πάνω από έναν χρόνο και δεν έχουν επανέλθει ακόμα στην εύλογή τους αξία. Πρόκειται για ποιοτικές μετοχές που αρχίζουν να ξεπερνούν τις μέσες αποδόσεις της αγοράς και έχουν παρουσιάσει καλά αποτελέσματα.

Η αμερικάνικη Delta Air Lines, Inc. (DAL) είναι μια ιστορική αεροπορική, που εκτελεί πτήσεις επιβατών και εμπορευμάτων στις ΗΠΑ και το εξωτερικό. Ο στόχος για την τιμή της μετοχής βρίσκεται στα 49 δολάρια ΗΠΑ ενώ η δυναμική ανόδου βρίσκεται στο 25%. Η άνοδος αιτιολογείται τόσο από την επανέναρξη των εργασιών της στην Κίνα, όσο και από τη σταθερή ζήτηση για ταξίδια στις ΗΠΑ.

Η Match Group, Inc. (MTCH), παρέχει υπηρεσίες online dating, μέσω app γνωριμιών. Ανάμεσα στις εφαρμογές διαχειρίζεται η εταιρεία συγκαταλέγονται τα Tinder, Match, Meetic, Hinge και Pairs. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Freedom Finance, ο στόχος για την τιμή της μετοχής είναι 63 δολάρια, με την δυναμική ανόδου να φτάνει το 26%.

Η MTCH διατηρεί το 65% των μετοχών της, προσφέροντας στους επενδυτές το υπόλοιπο 35% και φαίνεται να έχει σταθερή αύξηση εσόδων, ανάπτυξης και κερδών. Συγκεκριμένα, τα κέρδη ανά μετοχή το περασμένο τρίμηνο ήταν 0,44 δολάρια, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες προβλέψεις, ενώ ο κύκλος εργασιών των 810 εκατομ. δολαρίων υπερέβησαν τις προβλέψεις κατά 15 εκατομμύρια.

Η A10 Networks (ATEN) βοηθάει επιχειρήσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους με υπηρεσίες security, cloud, IoT και 5G. Αναμένεται να συνεχίσει να βελτιώνει τη λειτουργική της μόχλευση λόγω των υψηλότερων εσόδων και των χαμηλότερων λειτουργικών εξόδων.

Η A10 Networks αποτελεί ένα καλό παράδειγμα δημιουργίας αξίας για τους μετόχους μέσω της αποτελεσματικής κατανομής κεφαλαίων. Οι μετοχές της εταιρείας μπορούν να αποκτηθούν σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος σε σχέση με άλλες εταιρείες παρόχης λύσεων cybersecurity. Τέλος, ο στόχος για την τιμή της μετοχής είναι 23 δολάρια, με την δυναμική ανόδου να φτάνει το 48,4%.

Η Schlumberger NV (SLB), παρέχει τεχνολογικές υπηρεσίες για γεωτρήσεις,  παραγωγή και επεξεργασία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η τιμή ανά μετοχή θα μπορούσε να είναι αυξημένη κατά 17%, αλλά προς το παρόν ο στόχος για την τιμή της μετοχής παραμένει στα 62 δολάρια. Οι αναλυτές διαπίστωσαν αυξημένη ζήτηση για γεωτρήσεις και παραγωγή πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική, η οποία δικαιολογεί την αυξητική τάση που παρουσιάζει η μετοχή. Επιπλέον, ο Αμερικανικός Οργανισμός Υπηρεσιών Πετρελαίου συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Ομάν για την ανάπτυξη γεωθερμικών πόρων. Έχοντας αξιολογήσει περισσότερες από 7000 γεωτρήσεις πετρελαίου, φυσικού αερίου και νερού στο Ομάν τους τελευταίους τρεις μήνες, αναμένεται σημαντική αύξηση γεωτρητικής δραστηριότητας που θα ενισχύσει τις εταιρείες του κλάδου.

Τέλος, οι μετοχές της ισραηλινής εταιρείας κατασκευής ιατρικών συσκευών InMode Ltd (INMD) θα μπορούσαν να καταγράψουν αύξηση κατά 31%, ανεβάζοντας τη μέση τιμή ανά μετοχή στα 50 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ξεπέρασε το στόχο πωλήσεων για το 2022 κατά περίπου 15 εκατομ. δολάρια. Την ίδια στιγμή, πολλές επενδυτικές τράπεζες "βλέπουν" την εταιρεία ως ηγέτη στη μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά της αισθητικής ιατρικής, γεγονός που αναμένεται να προσδώσει επιπλέον αξία στη μετοχή της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.