Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 δείκτης καταγράφει κέρδη 0,25%, στις 52,08 μονάδες, καθώς οι τηλεπικοινωνίες κινούνται ανοδικά 1,5%. Σε αυτό συνέβαλε η σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ericsson, η οποία σημειώνει ισχυρά κέρδη 7% αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις αναφορικά με τα κέρδη της, παρά την πτώση των πωλήσεων κατά 4% σε ετήσια βάση.
Στους υπόλοιπους δείκτες ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 0,65% στις 19,629.95 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,33% στις 7,576.11 μονάδες, και ο βρετανικός FTSE υποχωρεί κατά 0,21% στις 8,275.73 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κάθοδο 0,40% στις 34,821.00 μονάδες, στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 κινείται ανοδικά κατά 0,43% στις 11,901.19 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 υποχωρεί κατά 0,27% στις6,698.37 μονάδες.
Το θετικό ξεκίνημα για την Ευρώπη έρχεται μετά τα κέρδη στη Wall Street που είδαν τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones και τον S&P 500 να φτάνουν σε ρεκόρ κλεισίματος.
Παράλληλα, περνώντας στη δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων, η στατιστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ο μέσος μισθός χωρίς τα μπόνους αυξήθηκε κατά 4,9% σε ετήσια βάση από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σημειώνοντας ελαφρά υποχώρηση από 5,1% τον Μάιο έως τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις οικονομολόγων, όπως είχαν καταγραφεί σε δημοσκόπηση του Reuters. Επιπλέον, οι αποδοχές, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, σημείωσαν χαμηλό άνω των δύο ετών, 3,8%.
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι πρόκειται για το τελευταίο στιγμιότυπο των μισθολογικών πιέσεων πριν από τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας. Στην οποία θα καθοριστεί η πορεία της νομισματικής πολιτικής. Μια ακόμη μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης θεωρείται πιθανή, αλλά δεν έχει τιμολογηθεί πλήρως από τις αγορές.