ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά στα 53 δολάρια η τιμή του αργού

15:20 - 28 Νοε 2008 | Ειδήσεις
Ισχυρές απώλειες καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, λόγω των εκτιμήσεων ότι η επικείμενη μείωση της ημερήσιας παραγωγής από τον ΟΠΕΚ δεν θα καταφέρει να συγκρατήσει τις τιμές εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης.

Οι υπουργοί πετρελαίου των χωρών μελών του ΟΠΕΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής, στη συνάντηση που θα έχουν το σαββατοκύριακο στο Κάιρο. Σημειώνεται ότι η τιμή του «μαύρου χρυσού» έχει υποχωρήσει κατά 62% από το ιστορικό υψηλό των 147,27 δολαρίων που σημείωσε στις 11 Ιουλίου.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το «καρτέλ» του πετρελαίου μπορεί να ελέγξει μόνο τη μία πλευρά του θέματος, δηλαδή την προσφορά. Η άλλη πλευρά είναι η ζήτηση, την οποί και δεν μπορούν να επηρεάσουν με κανένα τρόπο. Αλλωστε η ζήτηση είναι εξαιρετικά μειωμένη και όπως όλα δείχνουν θα υποχωρήσει κι άλλο.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Ιανουαρίου υποχωρεί κατά 2,2% στα 53,24 δολάρια το βαρέλι. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κινείται πτωτικά κατά 1,49% στην αγορά του Λονδίνου και διαμορφώνεται στα 49,89 δολάρια το βαρέλι.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.