ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι

23:35 - 27 Ιαν 2009 | Ειδήσεις
Στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ. Τεταμένο το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων, μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη των υπουργείων Εσωτερικών, Μεταφορών και Οικονομικών.

Η ΑΔΕΔΥ προτάσσει τα αιτήματα του ασφαλιστικού με έμφαση στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ταμεία υγείας και πρόνοιας και στη μία το μεσημέρι θα οργανώσει απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το τεταμένο κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων στο δημόσιο επιδείνωσε η προσφυγή στη Δικαιοσύνη των υπουργείων Εσωτερικών, Μεταφορών και Οικονομικών που ζητούσε να κηρυχθεί η κινητοποίηση της Τετάρτης παράνομη και καταχρηστική.

Η ΑΔΕΔΥ απαντώντας έκανε λόγο για βιομηχανία κήρυξης των απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών, προειδοποίησε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και υπογράμμισε ότι ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων δεν πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.